Scylla start 2020 met een volle zegekar op de ZHK

Op 11 januari werden de Zuid-Hollandse Kampioenschappen gespeeld in Schiedam en Scylla had maar liefst twintig deelnemers. Daarnaast speelde Kazeem nog mee bij het TOP-toernooi, dat dit jaar voor het eerst georganiseerd werd.

Kazeem speelde goed en behaalde in het TOP-toernooi uiteindelijk een mooie derde plek. Voor Ilja, Tom, Tobias en Noor was het hun eerste toernooi. Ilja werd uiteindelijk zelfs tweede! Noor zat in een poule met mede-beginners, waarin ze alles wist te winnen, behalve eentje. Dit was gelukkig genoeg om als beste uit de bus te komen en zo werd ze Zuid-Hollands kampioen in deze categorie! Ze had niet alleen de groepswinst, maar mocht ook nog de tweede prijs ophalen in haar leeftijdscategorie. Wat een eerste toernooi!

Troosttoernooi
Ché en Tim zaten beide in dezelfde categorie, waarbij Ché als zesde eindigde en Tim als vierde, net buiten de prijzen dus. Lisa strandde in de halve finale van het troosttoernooi, maar Elsa wist datzelfde troosttoernooi te winnen. Ilse werd vijfde in haar poule; zij kon na een goede start haar vorm niet helemaal behouden. Marc eindigde bij de jongens junioren op plek 7-8.

Ivan wint C
Ivan, die na zijn eerste wedstrijd nog verklaarde dat hij slecht speelde, besloot daarna niets meer te verliezen en werd eerste bij de jongens kadetten/junioren C. Imre werd in dezelfde klasse zevende. Kaiyi en Diego hadden allebei een goede dag, wat ertoe leidde dat ze vaak naast elkaar speelden en dan ook naast elkaar eindigden, met Kaiyi op plek vijf en Diego op plek vier.

Hoofdprijs voor Seth
Nicolas, Max Bogaard, Daan en Seth mochten allemaal in dezelfde klasse. Voor Seth betekende dit dat hij tegen nog oudere jongens dan normaal speelde. Dat bleek vandaag niet goed uit te pakken, maar binnen zijn leeftijdscategorie was hij wel de sterkste en ging daar met de hoofdprijs naar huis! Daan eindigde op plek 13-16. Nicolas en Max hadden het goed uitgekiend, zij zouden elkaar pas tegenkomen in de finale van het troosttoernooi. Iets bedenken, is nog niet iets uitvoeren, maar deze jongens deden dat wel. In de Scylla-finale was Max de sterkere en dat is de volgende prijs!

Mad Mads
Nu zijn Victor en Mads nog niet genoemd. Victor werd na een dag sterk spelen toch vierde. Mads moest tot het uiterste gaan, maar na een zwaar bevochten finale wist hij de winst binnen te slepen. Hulde!

Als kers op de taart werden we als club nog verrast met de vijfde plek in het clubtoernooi van afdeling West en wonnen daarmee maar liefst €175.

Alle kinderen hebben het ontzettend goed gedaan en ook alle coaches bedankt voor de begeleiding! Op naar nog meer mooie resultaten in 2020.

No Replies to "Scylla start 2020 met een volle zegekar op de ZHK"