Tussenstanden DUO-teams #2

De onderste helft van de DUO-teams heeft het net als de bovenste helft af en toe zwaar. Maar dat is geen probleem, leren wij op de cursus ‘Omgaan met witte-balstress’. Neen, dat is een kans, uitdaging, mogelijkheid!

Scylla 5 (Richard en Wander) heeft een forse aderlating ondergaan toen teamgenoot en trainingsbeest Wim naar hogere sferen zweefde. De start was dan ook ‘hmmm’ te noemen, en na vier wedstrijden in de derde klasse staan ze vijfde, op één punt van nummer zes. Er zijn echter nog tal van kansen/uitdagingen. Tip: misschien moeten ze de morele steun van dweilorkest De Rammen inroepen.

Scylla 6 promoveerde op aanvraag naar de derde klas en is nu aan het vechten tegen de bierkaai. Ton, Moré, Aike en Gerard staan gedeeld laatste. Op 18 oktober spelen zij thuis echter de kraker tegen de directe concurrent, en een verpletterende winstpartij zou het seizoen zomaar kunnen redden. Zeker als er genoeg donaties binnenkomen om voor vrijdag dweilorkest Kap Nah in te huren.

Keer dat tij!
Scylla 7, bestaande uit Lucky Luuk en de debuterende jonge Jasper, heeft ook al veel kansen. Laten liggen, voornamelijk, want na vier wedstrijden hebben zij de degradatieplek in de vijfde klasse stevig in handen. Als ze op 18 oktober een klinkende overwinning behalen, zou het tij echter zomaar kunnen keren. Misschien als ze ook een dweilorkest charteren? De DorsTvlegels zijn nog vrij.

Scylla 8, oftewel mister Mafbal (Erik) en Wim de yep, grijpt bijna alle kansen die langskomen. De twee gelouterde krijgers staan dan ook fier bovenaan, al hijgt het perfide Docos hen warm in de nek, alle #metoo-ophef ten spijt. “Trouwens”, laat Wim trots weten, “wij doen het helemaal alleen, zonder steun van die nieuwerwetse dweilorkesten.” [De Bierbengels wilden niet komen – red.]

Zoetemelk
Dan Scylla 9. Milou en Dorine zijn goed bezig, zoals eigenlijk altijd, maar het gevaar dreigt dat zij de eeuwige tweede worden. De Zoetemelk van Scylla. Ook ditmaal stevenen zij op de tweede plek af. Is het promotieangst? Een freudiaanse kwestie? Of gewoon gebrek aan een dweilorkest? Het onderzoek is gaande! En bovendien: ook Zoetemelk won uiteindelijk. (Hoe dat kwam? Straatklinkers!)
*Update: Geen paniek, het gevaar van eeuwige tweede te zijn is afgewend. Na een wat ongelukkig verlies van 0-5 komen de twee waarschijnlijk op de derde plaats uit, gelukkig.

Had ik al gezegd dat op 18 oktober een heel stel teams thuis speelt? Kom vooral langs!

No Replies to "Tussenstanden DUO-teams #2"