DUO-teams lekker van start

De regionaal spelende DUO-teams zijn lekker van start gegaan in het najaarsseizoen. Uitgaande van een bepaalde definitie van ‘lekker’ en afhankelijk van het team, natuurlijk.

Stand Hoofdklasse poule B na twee-wedstrijden

Deze afbeelding kunt u bij ons nabestellen als poster van 2 x 1 meter of als zeefdruk inclusief vergulde lijst.

Het net naar de hoofdklasse gepromoveerde Scylla 1 verbaasde vriend en vijand door de eerste twee wedstrijden met 3-2 te winnen. Daarna kwam koploper Vriendenschaar op bezoek om orde op zaken te stellen. Twee door de wol geverfde verdedigers (twee keer anti en één keer lange noppen) wisten zowel Spinlord Ryan als BoemBoem Jacques mentaal te slopen, terwijl gelegenheidscoach Thomas zich aan de kant zat te verbijten. Gelukkig werd met het dubbel nog knap een belangrijk punt behaald.

Kraker
Scylla 2 (Paul, Remco, Martijn, Frits) is voortvarend gedebuteerd in tweede klasse van de DUO-competitie. 5-0, 4-1, 4-1: dat zijn klinkende overwinningen. Desalniettemin volgt Pingwins 1, gedegradeerd uit de poule waarin Scylla 1 kampioen werd, op slechts twee punten. Op 5 oktober is de thuiswedstrijd tegen dit team, en die wedstrijd belooft een kraker te worden! (Voor de goede orde: niet iemand die illegaal gebouwen bezet, maar een spannende pot. En met spannende pot bedoel ik niet… afijn.)

Scylla 3 (Wim, Wander, Richard en geheime troefkaart Axe) heeft zich in de derde klasse na een wat onnodig verloren openingswedstrijd (2-3) herpakt met tweemaal 3-2 winst. Er zijn zeker nog promotiekansen, maar dan moet er wel aan getrokken worden. Waaraan precies, is nog niet helemaal helder, dus de zoektocht hiernaar heeft momenteel prioriteit. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Verrijkt
Scylla 4 is verrijkt met herintreders Ton en Aike, wat heuglijk nieuws is. Minder heuglijk is de valse start van Moré, die in de openingswedstrijd onder zichzelf indaalde en zijn twee wedstrijden verloor, waarna het aan Luuk was om boven zichzelf uit te stijgen en de eer te redden: 1-4. De volgende wedstrijd was wat beter maar ging eveneens verloren, met 3-2. En toen, dames en heren, traden Ton en Aike aan. Ondanks een wat nerveuze start werd het tot dan toe ongeslagen Play Fair met 5-0 aan de kant gezet. Hulde!

Over Scylla 5 valt nog niet zoveel te zeggen, omdat Milou en Dorine hun eerste twee wedstrijden hebben verzet, maar de openingswedstrijd van 28 september 2018 werd volgens enthousiast gefluister in de wandelgangen met 4-1 gewonnen. Een goede start op weg naar de vijfde klasse. (Voor de goede orde: ze spelen nu in de zesde.)

Komt zien
Scylla 6 (Joaquim, Erik, Wim S) heeft pas twee wedstrijden gespeeld, maar wel meteen tegen de twee sterkste tegenstanders. De overwinning ging in beide gevallen met 2-3 naar de tegenstander. Het team kan uw aanmoedigingen en loftuitingen goed gebruiken tijdens de volgende wedstrijd van 5 oktober – als overigens ook alle andere DUO-toppers thuis spelen. Komt dat zien!

No Replies to "DUO-teams lekker van start"