Wisselende emoties bij Scylla

Kan je verliezen en toch tevreden terugkijken? Normaal gesproken zal men deze vraag bij het ambitieuze Scylla ontkennend beantwoorden. De Leidse tafeltennisclub streeft immers altijd naar het hoogste, en daar past verliezen niet bij. Toch waren de toeschouwers na afloop van de met 2-4 verloren eredivisiewedstrijd tegen Deboer Taverzo blij met het vertoonde spel. Terecht, want de wedstrijd tegen de gedoodverfde favoriet voor de nationale titel was van een zeer hoog niveau. Het publiek werd getrakteerd op fantastische rally’s en een wedstrijd die tot op het laatst spannend bleef. Dat Scylla verloor deed daar niets aan af. Een gelijkspel was overigens wel verdiend geweest. De twee punten behaalde Scylla op Jochem de Hoop. Kim Vermaas, nog maar net teruggekeerd van het EK in Spanje, had aanvankelijk nog wat moeite met de lastige service van de Hoop. Maar toen ze die eenmaal onder de knie had werd het krachtsverschil duidelijk. De Hoop was even later ook geen partij voor Kazeem Nasiru, die hem geen game gunde.

Beide punten waren vooraf ook wel ingecalculeerd. Dat het daarbij bleef was vooral jammer voor het thuispubliek. Een gelijkspel zou ook een betere afspiegeling van de krachtsverhoudingen zijn geweest. Scylla zat er namelijk enkele malen zeer dicht bij. Niet zozeer tegen de Fransman Dorian Nicolle, die tegen de sterk spelende Olivier Altenburg en Vermaas zijn uitzonderlijke klasse liet zien. Maar tegen de Pool Jakub Folwarsi kwam het toch twee maal op vijf games aan. Zowel Nasiru als Altenburg zaten er dicht bij, maar twee keer werd het “net niet”. Dat was uiteraard ook de verdienste van Folwarski, die als verdediger de onmogelijkste ballen wist te halen, en dat ook nog eens afwisselde met sterk aanvallend spel. Zijn aantrekkelijke speelstijl droeg ook zeker bij aan de tevredenheid na afloop.

Tevredenheid was bij het vrouwenteam van Scylla zondag ver te zoeken in hun eredivisiewedstrijd tegen VTV. In Nieuwegein ging het team met 5-1 onderuit terwijl ook daar een gelijkspel mogelijk was geweest. Het enige punt van Scylla werd gescoord door Kim Hergelink, door een mooie overwinning op Sanne de Hoop. Dezelfde De Hoop was wel te sterk voor Esmee van Marwijk. Zuur waren vooral de nederlagen van Marie Depuydt en Esmee van Marwijk tegen Emine Ernst. Beiden verloren in vijf games; beide malen ook nog eens met het kleinst mogelijke verschil (11-9) in de slotgame. Ook Dong Li bleef voor VTV  ongeslagen door winst op Hergelink en een wat zwaarder bevochten overwinning (3-1) tegen Depuydt. Depuydt moest na afloop vooral terugdenken aan de gemiste kansen op het gelijke spel : “5-1 of 3-3 is toch wel een wezenlijk verschil. We hebben gevochten voor elk punt maar helaas tweemaal aan het kortste eind getrokken”. Wisselende emoties bij Scylla dus dit weekend.

No Replies to "Wisselende emoties bij Scylla"