SCYLLA LUIDT DE NOODKLOK OVER SCHEIDSRECHTERSKOSTEN

Scylla heeft een brandbrief verstuurd aan het Hoofdbestuur van de Nederlandse Tafeltennis Bond (NTTB).

In de brief vraagt Scylla aandacht voor de perverse effecten van het huidige systeem waarbij scheidsrechterskosten in de eredivisie en eerste divisie volledig betaald moeten worden door de verenigingen uit die divisies.

De kosten zijn aanzienlijk en voor individuele verenigingen niet (meer) te dragen, zo stelt Scylla. Zo moet een vereniging voor een eredivisieteam 2150 euro per jaar aan scheidsrechterskosten betalen aan de NTTB.

In het geval van Scylla – met twee eredivisieteams en 1 team in de eerste divisie – lopen de scheidsrechterskosten op tot bijna 6.000 euro op jaarbasis. Iedereen zal begrijpen dat dit met een ledenaantal van rond de 125 simpelweg niet op te brengen is.

Ook bij andere verenigingen in de eerste en eredivisie leiden de scheidsrechterskosten tot problemen.

Verenigingen staan met de rug tegen de muur en hebben geen andere mogelijkheid dan de kosten door te berekenen in de eigen contributie. Hierdoor creëren zij noodgedwongen een situatie waarbij ze zichzelf uit de markt prijzen en de ledenaantallen nog verder onder druk komen.

Wanneer men besluit om de scheidsrechterskosten niet geheel op de eigen leden te verhalen zal men als vereniging fors moeten bezuinigen op andere activiteiten – zoals bijvoorbeeld de jeugdopleiding.

Het risico is zelfs dat (vooral de kleinere) verenigingen moeten concluderen dat het vanwege de hoge scheidsrechterskosten voor hen financieel niet meer mogelijk is om in de hoogste divisies te acteren.

In alle gevallen is het tafeltennis – en daarmee ook de NTTB – de verliezer.

Scylla roept het Hoofdbestuur op om de onhoudbare sitatie te repareren en op zo kort mogelijk termijn in overleg te gaan. Niet alleen met Scylla, maar met alle verenigingen die met hetzelfde probleem kampen.

No Replies to "SCYLLA LUIDT DE NOODKLOK OVER SCHEIDSRECHTERSKOSTEN"