Matig weekend voor Scylla

De mannen van Scylla hadden zich een betere start in de eredivisie tafeltennis gewenst. Met de terugkeer van Kazeem Nasiru – hij speelde twee seizoenen geleden ook al voor de Leidse club – mikt het team dit jaar op plaatsing voor de playoffs. Geen onrealistische doelstelling, maar in dat streven past geen 5-1 nederlaag tegen Salamanders. Toch was dat de stand die in Wateringen na afloop op het bord stond.

Nasiru was na afloop niet tevreden met zijn eerste optreden van het seizoen. Tegen Jamshid Sedigh leek hij gespannen en keek hij al gauw tegen een 2-0 achterstand in games aan. Hij maakte deze achterstand vervolgens wel ongedaan, maar in de beslissende vijfde game liet hij Sedigh bij een 7-3 voorsprong toch nog ontsnappen. Gelukkig voor Scylla was Nasiru in zijn tweede partij beter bij de les. Casper ter Lüün kreeg geen kans, en werd vlotjes met 3-0 ingepakt.

Daar bleef het echter bij voor Scylla. Gerard Bakker Jr. was zaterdag duidelijk niet in goede doen en verloor zowel van ter Lüün als van Roel Bogie. Olivier Altenburg had meer kansen. Zowel tegen Sedigh als tegen Bogie werden het spannende vijfsetters. Beide malen ging de winst echter naar Salamanders. Een slechte start dus voor Scylla, maar gezien de onfortuinlijke uitslagen ook enigszins geflatteerd.

De vrouwen van Scylla deden het zondag iets beter. Toch liepen ook zij tegen een nederlaag op. In het Scylla Tafeltenniscentrum moest het team met 2-4 buigen voor SKF. Marie Depuydt, vorige week nog ongeslagen, kon ditmaal geen vuist maken. Tegen Carla Nouwen en Melanie Bierdrager slopen er teveel fouten in haar spel om het de tegenstander moeilijk te maken. Teamgenoten Esmee van Marwijk en Kim Hergelink kwamen wel tot winst. Beiden wonnen van Heleen Hop. Daar bleef het echter bij, hoewel Esmee van Marwijk tegen Bierdrager nog heel dicht bij een tweede overwinning zat. Na de eerste twee games verloren te hebben kreeg Van Marwijk steeds meer kijk op het lastige spel van Bierdrager die met noppen op de backhand het spel vaak effectief weet te ontregelen. Ze wist een vijfde game af te dwingen, maar daarin toonde Bierdrager zich toch weer de sterkste.

No Replies to "Matig weekend voor Scylla"