Dames 1 start met gelijkspel.

Dames 1 is het nieuwe seizoen in de eredivisie tafeltennis goed gestart. In het Limburgse Wessum behaalden de Leidse vrouwen een verdienstelijk gelijkspel tegen Westa.

Dat was zeker te danken aan het sterke optreden van Marie Depuydt die ongeslagen bleef. Tegen Amber van de Velde speelde de verdedigster technisch maar vooral ook tactisch erg sterk. Met gevarieerd spel bleef ze Van de Velde zonder een game te verliezen de baas. Ook tegen Karlijn van Lierop toonde Marie zich de meerdere. Ditmaal werd het echter een wedstrijd over de volle vijf games. Beide speelsters gaven elkaar dan ook weinig toe maar door de laatste games met 13-11 en 12-10 te winnen liet Marie zien dat ook wanneer het erop aankomt ze de spanning aankan.

Het derde punt voor Scylla kwam voor rekening van Esmee van Marwijk. Zij versloeg knap in drie games Emma van der Zanden. Tegen Van de Velde waren de rollen echter omgedraaid. Scylla presenteert dit seizoen ook een nieuw gezicht. Isabelle Tegelaar, net als Marie en Esmee volledig opgeleid binnen Scylla, is toegevoegd aan het team. Winst zat er dit weekend nog niet in, maar Isabelle liet zich duidelijk zien. Tegen van Lierop zocht ze de opening, en speelde ze haar eigen aanvallende spel. Tegen Van der Zanden had Isabelle duidelijk nog moeite met de service ontvangst waardoor het lastiger werd om in het eigen spel te komen.

Het is op dit moment nog moeilijk in te schatten hoe sterk het team dit seizoen zal zijn. In potentie kan Dames 1 ook dit jaar weer meedoen voor de prijzen. De ploeg beschikt immers ook nog over international Kim Vermaas en Kim Hergelink. Belangrijk zal dan ook steeds zijn in welke samenstelling het team achter de tafel zal komen. Duidelijk is in ieder geval dat Dames 1 voor iedere tegenstander een lastig te nemen horde zal zijn.

No Replies to "Dames 1 start met gelijkspel."