Kim en Marie vallen in de prijzen op Nederlandse Kampioenschappen B

Dit weekend werd het nieuwe tafeltennisseizoen afgetrapt met de Nederlandse Kampioenschappen voor senioren met licenties van B tot en met E. Op zaterdag mocht Bram, ons kersverse lid, aantreden. Hij gaat komende seizoen in de derde divisie laten zien waartoe hij in staat is, maar het NK was nog net te vroeg om te pieken. Helaas sneuvelde hij in zijn poule, bij de D-licenties.

Zondag mocht Mads bij de Heren C aantreden, zijn allereerste seniorentoernooi nota bene. Hij heeft goed spel vertoond, maar het verschil tussen de jeugd en senioren is toch wel wennen. Gelukkig is hij er op tijd bij, zodat hij over een aantal jaren als senior wel al gewend is. Bij de dames C speelde Isabelle, die daar twee potjes wist te winnen. Helaas was dit niet genoeg om door te gaan in de poule, maar ze was de enige die van de nummer één uit haar poule wist te winnen. Oftewel, ze is op de goede weg! Bij de Heren B speelden Martin, Michiel en Timo. Allen kwamen niet helemaal lekker uit de startblokken, wat resulteerde in drie verliespartijen. Martin wilde dat niet nog een keer laten gebeuren en liet in de tweede wedstrijd zien wat hij in huis had. Wie het gezien had, zou denken dat hij nog mid-20 is. Helaas moest hij in vijf games toch zijn meerdere erkennen in Frank Hollak. Uiteindelijk waren alle drie de eerste verliespartij niet boven gekomen, waarbij alleen Timo nog een potje wist te winnen. Bij de dubbels verloren Timo en Michiel na een prachtige pot uiteindelijk van de winnaars en Martin wist met Mick de Vette nog één potje te winnen.

Tot slot waren er de B dames. Kim Hergelink kwam net terug uit de zon en miste hierdoor helaas nog wat trainingsuurtjes. Ze kwam haar poule niet door, maar dat liet ze geen twee keer gebeuren. Ze had haar zinnen gezet op de dubbel. Marie en Kim gingen uiteindelijk op één gewonnen game meer door naar de vervolgrondes, waarna ze de slag steeds meer te pakken kregen. De combinatie van aanval met verdediging pakte goed uit, want Kim kon rustig uitzoeken wanneer ze de aanval ging pakken. De finale werd zelfs 3-0 gewonnen! Marie speelde tussen de dubbelrondes haar enkels, want zij groeide na een stroeve start steeds verder het toernooi in. Met steeds meer vertrouwen liet ze zich niet uit het veld slaan door een vijfsetter en wist ze de finale te bereiken. Want velen weten, Marie zou maar toch graag die A licentie nog eens bemachtigen. In de finale moest ze afrekenen met Anna Peters van Westa. Dat Marie in het toernooi gegroeid was, was goed te zien. Van beide kanten werd er een hoog niveau op tafel gelegd, wat resulteerde in prachtige rally’s. Niet alleen verdedigend stond ze haar mannetje, maar ook aanvallend. Iets waar ze de laatste tijd veel aandacht aan besteed heeft. En wat maakt het mooier dat deze finale beslecht werd door een snoeiharde smash van Marie. De titel is binnen!

(Titelafbeelding van Rob de Ruiter, “The Picture Art of Tabletennis“)

No Replies to "Kim en Marie vallen in de prijzen op Nederlandse Kampioenschappen B"