Scylla in de prijzen bij de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen

Afgelopen zaterdag en zondag werden de Nederlandse Jeugdkampioenschappen voor B- en A-licenties gespeeld. Op zaterdag reisde Scylla met vier spelers af naar Nijmegen om de titel te veroveren, maar ook om een plek te verdienen voor de NJK-A op zondag. Aangezien alle spelers toch die felbegeerde A-licentie willen hebben, is het natuurlijk al een hele stap om eens mee te spelen. Voor Hugo was het zijn laatste jeugdtoernooi, dus hij was extra gebrand om zijn huid duur te verkopen. Dat hij deze duur verkocht heeft is zeker, helaas resulteerde dit op een derde plek in zijn poule en geen vervolgrondes. Hoe dan ook gaf hij zich verre van gewonnen in zijn laatste pot en hij kan dan ook zeer tevreden terugkijken op een laatste jeugdtoernooi en heeft laten zien dat hij flinke stappen gezet heeft. Victor streed net als Hugo voor een plek in de vervolgrondes en moest dit net als Hugo bekopen met een derde plek. Hij had zeker kansen en verdiende ook een plek hoger in de poule, maar het mocht niet zo zijn. Wel liet hij zien dat zijn service steeds meer een wapen wordt, dus hij kan met vertrouwen toewerken naar het volgende toernooi. Zo ook zijn broertje, Nicolas, die liet zien dat hij bij vlagen iedereen van het kastje naar de muur kon sturen. Toch kwam hij net te kort en werd, waarom ook niet, ook derde in zijn poule. Max werd tweede in zijn poule en kon zich dus opmaken voor de kwartfinales! Hij speelde een sublieme wedstrijd, waar hij liet zien wat zijn potentie is. Hij won en stond dus in de halve finale. Dat betekende dus dat hij op Moederdag mee mocht doen met de ‘grote’ jongens. Maar, het toernooi zou het toernooi niet zijn als er niet nog ergens een derde plaats moest vallen. Max verloor de halve finale helaas en werd dus – geheel volgens de trend – derde.

Op zondag waren Thomas en Ilse aan de beurt en ook Max mocht dus nogmaals het ritje naar Nijmegen maken. Thomas had een zware loting met onder andere de nummer 1 geplaatste Gabrielius Camara in zijn poule. Hij wist zijn laatste wedstrijd te winnen en werd daarmee vierde in zijn groep. Ook in het dubbel had Thomas het niet erg getroffen en moest hij beginnen tegen de uiteindelijke winnaars van het toernooi. Max speelde alleen het enkel en kwam daarmee helaas ook niet de poule door. Ondanks dat hij geen potten heeft kunnen breken, heeft hij het de A-spelers zeker niet makkelijk gemaakt. Ilse, die inmiddels zich bij de Nederlandse top van de welpen heeft aangesloten, liet wederom zien uit welk hout ze gesneden is. Omdat er bij de meisjes welpen weinig dubbels waren ingeschreven, kon Ilse direct in de halve finale van start gaan met dubbelpartner (en de uiteindelijke Nederlands Kampioene) Nyncke de Knegt. Na deze halve finale relatief makkelijk gewonnen te hebben, kwamen ze in de finale net te kort en verloren in vijven. In het enkelspel ging Ilse als tweede door in de poule. In een hele sterke pot won Ilse de kwart finale overtuigend met 3-0. In de halve finale trof Ilse haar dubbelpartner Nyncke. Nyncke heeft een lastig spel met haar lange noppen, maar Ilse liet niet zomaar over zich heen lopen. Na twee games kreeg ze steeds meer vat op het spel en ondanks de mooie rally’s trok ze helaas toch aan het kortste eind. Zo sloot ook Ilse haar toernooi af met een mooie 3e plek. Je zou bijna denken dat ze het allemaal met elkaar hadden afgesproken… ?

Foto: Henk Hommes

No Replies to "Scylla in de prijzen bij de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen"