Scylla open, een ooggetuigeverslag van een succesvol toernooi!

Nadat Michel en ik in de afgelopen weken/maanden met regelmaat dingen georganiseerd hebben was het dan eindelijk zover, het Scylla Open 2019 toernooi. We zijn die avond beiden tijdig aanwezig.

Om 19:15 uur helpt de junioren vrijdagavondtraining ons met het gereed zetten van de speeltafels, waarvoor nogmaals dank. Frits bedanken we voor het verzorgen van koffie en thee. Om 19:30 uur komen de eerste deelnemers in de zaal aan en starten met inspelen. Tegen 20:00 uur is iedereen aanwezig, met uitzondering van onze jonge vader Remco. Dochter Juul van nog geen maand oud vond het nodig om vlak voor vertrek haar ouders te trakteren op een (zeer) ingewikkelde volle luier. Remco vond het niet fair om zijn vrouw hier alleen mee op te schepen. Deze avond zijn we gastheer van 35 heren en 1 dame van diverse verenigingen uit de omgeving zoals Docos, Pecos, ATTC, SVN, De Treffers (R), Rijnsoever, Salamanders, Doing en Play Fair. Van Scylla deden 9 leden mee. In totaliteit een topopkomst qua deelnemers sinds we in 2017 met het Scylla Open zijn begonnen. Er waren deelnemers die al voor de derde keer deelnamen echter ook de nodige nieuwe gezichten. Fantastisch om te zien. Allen spelen in de 1e t/m 6e klasse afdeling in Duo of Regulier.

Om 20:15 uur startte de eerste ronde waarbij alle klassen gemengd ingedeeld waren. Omdat er veel spannende wedstrijden pas na 3 games werden beslist (we speelden best of 3) was de eerste ronde pas rond 22:30 uur gereed. Daar kwamen wat verrassende uitslagen uit. Tussendoor was er volop gezelligheid aangezien de deelnemers elkaar natuurlijk vanuit de competitie en toernooideelname kennen. Er kwam zelfs spontaan een polonaise op gang. Al vrij snel was de poule-indeling voor de beslissende ronde gemaakt en werd fanatiek gestart met de laatste wedstrijden. Deze waren desondanks pas na 00:00 uur gereed waarna de prijsuitreiking plaatsvond. In alle 8 poules werden prijzen uitgereikt en de winnaar in de A-poule is de man geworden die eerder die avond nog zijn vrouw hielp met het verschonen van hun dochter, Remco Kriek.

Oh ja, er was een speciale aanmoedigingsprijs voor Annika, de dit jaar enige vrouwelijke deelneemster. Zij gaat met de organisatie brainstormen hoe we naast de deelnemers van dit jaar, volgend jaar 15 vrouwelijke deelneemsters kunnen verwelkomen.

Al met al opnieuw een geslaagd Scylla Open en Michel en Paul kijken nu al uit naar de versie van 2020 want het was weer gezellig vanaf het begin tot in de late uurtjes.

 

Paul Spies

No Replies to "Scylla open, een ooggetuigeverslag van een succesvol toernooi!"