Heren 1 sluit met halve finale play-offs mooi seizoen af

Scylla heeft de tafeltenniscompetitie met een tevreden gevoel afgesloten. Dames 1 had zich eerder al veilig gespeeld in de eredivisie, en het eerste jeugdteam promoveerde naar Landelijk A. Vandaag strandde Heren 1 in de halve finale van de play-offs van de eredivisie tegen titelfavoriet Taverzo.

Dat laatste was zeker geen schande. De Zoetermeerse club trad net als twee weken geleden aan met de buitenlandse spelers Padasak Tanviriyavechakul, Jakub Folwarski en David McBeath. Hiermee was het krachtsverschil eenvoudig te groot.

Scylla trad aan met Kim Vermaas, Kazeem Nasiru, en Gerard Bakker Jr.. Olivier Altenburg kon door zijn blessure niet spelen maar steunde zijn teamgenoten vanaf de zijkant. Kim was nog maar net terug uit Budapest terug waar ze een zeer sterk WK speelde. Daar speelde ze afgelopen week de sterren van de hemel. Ze schopte het in het enkel tot de laatste 64, en won daarbij onder andere van de nummer 49 van de wereld Polina Mikhailova. Een verdere opmars werd gestuit door de sterke Noor-Koreaanse speelster Kim Song-I.

In Zoetermeer bleek dat Kim haar topvorm nog niet kwijt was. Ze hield in de openingsgame Tanviriyavechakul knap in de backhand-hoek, en creëerde daardoor kansen om met aanvallend spel de Thaise speler uit te spelen. Die tactiek pakte goed uit en resulteerde in een knappe 11-5 winst. Kim kon het strijdplan echter niet volhouden. Tanviriyavechakul nam steeds meer het initiatief en won daarmee de volgende games toch nog met duidelijke cijfers.

Kazeem kreeg in zijn partij weinig vat op het gevarieerde spel van de sterk spelende Folwarski. De Pool wisselt verdedigend spel af met aanvallend spel en is daarmee in de Nederlandse competitie zijn meeste tegenstanders de baas. De slotpartij was een herhaling van die van twee weken geleden. Ook toen stond Gerard tegenover Mcbeath. En net als in het Scylla Tafeltenniscentrum was de Engelsman de sterkere van de twee. Gerard wist wel de eerste game te pakken maar moest het vervolgens toch afleggen tegen het degelijke spel van Mcbeath.

Taverzo gaat dus met tweemaal een 3-0 overwinning op zak vol vertrouwen naar de finale van de play-offs. Wie het team daar op 19 mei zal treffen is nog onbekend. De winnaar van de andere halve finale staat namelijk nog niet vast. DTK ’70 staat op voorsprong tegen Smash ‘70, maar de return moet nog worden gespeeld.

Voor Scylla zit het competitieseizoen erop. Maar we kijken natuurlijk alweer uit naar volgend seizoen, in de wetenschap dat we dan wederom in beide eredivisies actief zullen zijn, en bovendien ook bij de jeugd op het hoogste niveau zullen spelen!

No Replies to "Heren 1 sluit met halve finale play-offs mooi seizoen af"