Eerste jeugdteam van Scylla kampioen

Afgelopen zaterdag was de laatste wedstrijd van dit competitie seizoen. Alle jeugdleden hebben laten zien dat ze het afgelopen half jaar weer grote stappen hebben gemaakt. Het eerste jongensteam is zelfs kampioen geworden in Landelijk B en mag volgend seizoen aantreden in Landelijk A! Na afloop van de laatste competitiedag, had de jeugdcommissie een leuke afsluiting georganiseerd met een paasquiz! Hugo en Max hadden uiteindelijk de meeste vragen goed en gingen met een grote chocolade paashaas naar huis.

Hieronder nog een leuk verslag van de vader van Marc over het kampioenschap van jongens 1:

Na het kampioenschap in de landelijke C-klasse in de najaarscompetitie 2018 is het eerste jeugdteam van Scylla ook kampioen geworden in de voorjaarscompetitie 2019 in de landelijke B-klasse. In de volgende competitieronde zullen ze in dezelfde samenstelling uitkomen op het hoogste niveau.
Het team bestaat geheel uit Voorschotenaren: Hugo Develing, Victor Petit dit de la Roche, Thomas Stallenberg en Marc Verbiest.
Na het kampioenschap in de landelijke C-klasse werd er al voorzichtig gefluisterd dat, gezien de enorme groei dat het team had doorgemaakt, er ook mogelijkheden zouden zijn in de B-klasse. De mannen, getraind door de eredivisiespelers Kazeem Nasiru en Olivier Altenburg, hebben de verwachtingen meer dan overtroffen. Vanaf de eerste wedstrijd uit tegen HTTC uit Houten hebben de mannen met geconcentreerd, aanvallend spel alle tegenstanders met ruime cijfers verslagen. De laatste wedstrijd thuis in het Scylla Tafeltenniscentrum werd in stijl met 9-1 gewonnen. Uiteindelijk is het kampioenschap behaald met een voorsprong van 17 punten op de nummer twee en zijn alle spelers individueel bovenaan geëindigd in de poule met winstpercentages tussen 65 en 83 procent.
Karakteristieken van dit team:
Thomas is af-en-toe onnavolgbaar. Als je denkt dat hij een wedstrijd ruim gaat verliezen dan weet hij in de derde game bij een ruime achterstand een wedstrijd toch nog in 5 games naar zich toe te trekken. Hij heeft dit seizoen ook zijn A-licentie gehaald.
Victor is de coach van het team. Hij weet zijn medespelers bij een achterstand weer moed in te spreken. Analyseert de tegenstander. Als speler is hij enorm aanvallend en weet de meest onmogelijke rally’s te winnen.
Hugo is de nestor van het team. Bijna senior. Net zoals de andere spelers aanvallend ingesteld. Weet altijd geconcentreerd te blijven. Bij een winnend punt hoort de hele hal dit.
Marc is de rustige stabiele speler in dit team. Je hoort hem niet, maar hij weet de meeste wedstrijden te winnen. Tegenstanders vinden zijn service heel lastig.
Mannen gefeliciteerd en op naar de landelijke A-klasse!

No Replies to "Eerste jeugdteam van Scylla kampioen"