Heren 1 dichtbij play-offs!

Scylla heeft in de Heren eredivisie alle kansen om zich te plaatsen voor de play-offs. Die conclusie kunnen we trekken na de 5-1 overwinning van zondag 10 maart. Heren 1 had op deze Super Sunday weinig te duchten van tegenstander Scyedam.

In de pauze stond Scylla al met 3-0 voor. Kazeem Nasiru was in de openingswedstrijd een maatje te groot voor Nermin Smajic (11-8, 11-7, 11-6). Olivier Altenburg moest vervolgens in het begin van zijn wedstrijd tegen Emanuel Martins Ferreira nog even zijn draai vinden (10-12, 12-10) maar daarna ging het hard. De slotgame van 11-3 liet weinig twijfel over de krachtsverhoudingen.

Kim Vermaas maakte er 3-0 van door een 5-game overwinning op Jeroen Bastiaansen. Ook daar was echter de slotgame weer duidelijk voor Scylla. Kim kwam nog wel met 1-4 achter, maar een zeer goed gekozen time-out bracht de ommekeer. Kim bracht wat meer afwisseling in het spel en de service en wist zo de achterstand om te buigen tot een 5-4 voorsprong en uiteindelijk zelfs tot een 11-6 winst.

Na de pauze was het beeld niet veel anders. Scylla bleef domineren. Nasiru maakte direct korte metten met Martins Ferreira (11-4, 11-3, 11-6). Toch wist Scyedam nog de eer te redden. Smajic liet zich niet overdonderen door het tempospel van Vermaas; goed variërend bracht hij Scyedam het verdiende punt.

Olivier trakteerde het publiek in slotwedstrijd tegen Bastiaansen op een serie weergaloze ballen die je maar zelden in de eredivisie ziet. Zonder een game af te staan bracht hij zo de 5-1 op het scorebord. Een uitslag waar het team uiteraard zeer tevreden mag zijn.

Met nog drie wedstrijden te spelen heeft Scylla nu 7 punten voorsprong op de nummer vijf, Salamanders.

En ja, om de playoffs te halen moet je vierde worden!

Volgende week ontmoeten beide teams elkaar in het Scylla Tafeltenniscentrum. Een allesbepalende wedstrijd die je natuurlijk niet wil missen!

Zet dus maar alvast in je agenda: Zondag 17 maart, 13.00 uur!

No Replies to "Heren 1 dichtbij play-offs!"