Gelijkspel voor dames 1 Scylla

In het Scylla Tafeltenniscentrum ontving Dames 1 zondag 10 maart de nummer twee van de eredivisie, VTV. Een lastige tegenstander en dat bleek ook wel in de eerste partijen.

Kim Hergelink verloor de openingswedstrijd in vijf games van Vera van Boheemen. De partij golfde op en neer. De eerste twee games waren voor Van Boheemen maar daarna pakte Kim goed het initiatief. Ze won de derde game met 11-7 en de vierde game zelfs met 11-3. In de slotgame was het echter omgekeerd (4-11 voor Van Boheemen).

Marie Depuydt speelde daarna tegen Sanne de Hoop. Ook daar ontspon zich een spannende wedstrijd. De eerste game verloor Marie met 11-13 maar de volgende game pakte ze weer met 12-10. Daarna slopen er toch wat teveel fouten in het spel zodat De Hoop uiteindelijk toch nog vrij eenvoudig won.

Esmee van Marwijk bracht Scylla terug in de wedstrijd door een duidelijke overwinning op Chana van der Venne (3-1).

VTV bouwde vervolgde de voorsprong uit door de winst van een sterk spelende De Hoop op Kim Hergelink.

Het slot was echter toch weer voor Scylla. Esmee won nipt van Van Boheemen (11-9 in de beslissende vijfde game) en bleef daarmee vandaag ongeslagen. Een mooie overwinning! Marie maakte het af door vrij eenvoudig van Van der Venne te winnen.

Door het 3-3 gelijkspel blijft Scylla op de vierde plek met nog steeds één punt voorsprong op SKF dat vandaag eveneens gelijkspeelde tegen de nummer zes van de competitie, Westa.

De stand op de ranglijst is nog vertekend omdat SKF een wedstrijd minder gespeeld heeft, maar dat wordt volgende week rechtgezet. Dan ontmoet SKF de regerend Nederlands kampioen Den Helder terwijl Scylla aan de kant blijft. Na die wedstrijd zal dus blijken of Scylla nog mag hopen op plaatsing voor de playoffs.

No Replies to "Gelijkspel voor dames 1 Scylla"