NTTB TREKT IDEE VAN AANPASSING DEGRADATIEREGELING EREDIVISIE IN!!

Goed nieuws!!

De NTTB heeft een brief gestuurd aan de wedstrijdsecretarissen van de verenigingen met teams in de ere- en/of eerste divisie. In deze brief geeft het Hoofdbestuur aan dat men de aangekondigde wijziging in de degradatieregeling van de eredivisie intrekt.

De regeling van afgelopen jaar blijft daarmee gelden. Dit betekent dat in dit seizoen zowel bij de dames als bij de heren na de play-downs alleen de nummer 8 direct degradeert en de nummer 7 een degradatiewedstrijd speelt.

De NTTB geeft in de brief geen verdere uitleg, behalve dat men naar de verenigingen heeft geluisterd. Scylla is uiteraard zeer tevreden met dit besluit, dat overeenkomt met het dringende advies dat we steeds hebben gegeven.

Onze argumenten zijn in onze eerdere posts terug te lezen.

Voor nu zijn we vooral ook blij dat met het intrekken van het voornemen de belangen van de spelers en speelsters serieus genomen zijn.

Het HB geeft in de brief wel aan dat men voornemens is om de vrouwen eredivisie per 1 januari 2020 terug te brengen tot 6 teams. Dat heeft geen gevolgen voor het nu lopende seizoen, maar vergt uiteraard verder nadenken.

De NTTB wil in juni een “integrale visie op de toekomst van de landelijke divisie” aan de Bondsraad presenteren.

Ook daarvoor zal weer input van de verenigingen gevraagd worden; uiteraard is Scylla meer dan bereid om ook dan weer mee te denken!!

No Replies to "NTTB TREKT IDEE VAN AANPASSING DEGRADATIEREGELING EREDIVISIE IN!!"