Heren 1 lijdt kleine nederlaag tegen landskampioen

Heren 1 ontving vandaag de landskampioen, De Treffers ’70. Bij Scylla kreeg kopman Kazeem Nasiru een dagje rust. Omdat ook bij de tegenstander de kopman – Yannick Vostes – ontbrak, ontspon zich een interessante strijd in het Scylla Tafeltenniscentrum.

Scylla kwam met 0-2 achter door duidelijke nederlagen van Merijn de Bruin tegen Koen Hageraats en Kim Vermaas tegen Barry Wijers.

Olivier Altenburg bracht Scylla terug in de wedstrijd. Aanvankelijk had hij nog wat moeite met het blokspel van Nathan van der Lee. Na de eerste twee games verloren te hebben pakte hij de overige games en de winst.

Na de pauze liet Wijers zijn klasse zien door wederom een eenvoudige overwinning; ditmaal op Merijn. Olivier had in de volgende partij wel kansen, maar moest het in de slotgame toch afleggen tegen Hageraats, die zoals gebruikelijk op weinig fouten te betrappen was.

Kim Vermaas zorgde er in de slotwedstrijd voor dat de nederlaag beperkt bleef. Op overtuigende wijze legde ze de beperkingen van Van der Lee bloot. Het leidde tot een verdiende overwinning.

Ondanks de 2-4 nederlaag liep Scylla vandaag een punt uit op de nummer vijf. Salamanders verloor in Zoetermeer met 5-1 van Taverzo. Hierdoor staat Scylla met een veilige marge op de vierde plek, met 8 punten voorsprong op Salamanders.

De play-offs zijn daarmee binnen handbereik, hoewel er met nog vier wedstrijden te gaan natuurlijk nog van alles kan gebeuren.

No Replies to "Heren 1 lijdt kleine nederlaag tegen landskampioen"