Scylla en Westa houden elkaar in evenwicht

In de eredivisie tafeltennis zijn Scylla en Westa met elkaar in competitie voor de vijfde plek. Normaal gesproken zijn dat niet de posities waar de strijd zich afspeelt. In de huidige competitie is de positie echter wel van belang omdat Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) nog steeds niet bekend heeft gemaakt hoeveel teams zullen degraderen. Eén team? Twee? Drie? Niemand weet het.

Door deze chaos moeten clubs en speelsters er rekening mee houden dat een zesde plek geen garantie voor handhaving is. Een absurde situatie, die je speelsters en clubs natuurlijk niet kan aandoen. De NTTB lijkt het echter de normaalste zaak van de wereld te vinden.

De wedstrijd van vandaag was er een met twee gezichten. Voor de pauze lag het initiatief bij Westa. Marie Depuydt kwam in de openingswedstrijd niet in haar spel tegen Kelly van Zon (0-3). Vervolgens moest Kim Hergelink zich gewonnen geven tegen Karlijn van Lierop (1-3). Nadat vervolgens Esmee van Marwijk in vijf games verloor van Emma van der Zanden zag het er even somber uit voor Scylla.

Na de pauze waren de rollen echter omgedraaid. Zo had Marie Depuydt geen kind aan Karlijn van Lierop, die weinig zicht had op het verdedigende spel van Marie. Esmee van Marwijk moest in de eerste game tegen Van Zon nog even wennen (3-11) maar dicteerde daarna weer ouderwets de rally’s. Het resulteerde in een solide overwinning (1-3). Het slotakkoord werd gegeven door Kim Hergelink. Ook zij verloor haar eerste game, maar bood vervolgens Van der Zanden geen kans meer.

Na het 3-3 gelijkspel staat Scylla op de zesde plek, met twee punten achterstand op Westa.

No Replies to "Scylla en Westa houden elkaar in evenwicht"