Fenna wint ranglijsttoernooi Soest!

FENNA WINT RANGLIJSTTOERNOOI SOEST!

Afgelopen weekend zaten Fenna, Ilse, Lisa, Hugo, Elsa en Max Bogaard in de auto naar Soest. Voor Fenna en Lisa was dat op zaterdag, de rest trad op zondag aan. Onder het toeziend oog van Yannik gingen de dames proberen om de B-licentie te verdienen. Om te beginnen bij Lisa. Zij heeft het afgelopen halfjaar enorme sprongen gemaakt, waarbij ze vaak zelf nog verbaasd reageert op het moment dat een trainer tegen haar zegt hoe goed ze het doet. Helaas kwam dat in de ‘harde’ cijfers helaas nog niet tot uiting. Iemand die naar de gamestanden kijkt zal zeggen dat ze toch echt wel in de buurt kwam en dat één winstpartij van de vijf wedstrijden iet wat geflatteerd is. Over Fenna kan je één ding zeggen: ze was in topvorm! Fenna wist zaterdag niet wat verliezen was en dat betekent dus dat Fenna voor het tweede toernooi op rij een beker mee naar huis mocht nemen én de B-licentie is nu ook van haar!

Zondag was de dag van Ilse, Max Bogaard, Hugo en Elsa met dit keer Ilan die ze ging helpen om het beste uit zichzelf te halen. Hugo had een lastig dagje waarbij de eerste vier partijen allen verloren gingen. Maar Hugo kon het niet accepteren dat hij zonder een winstpartij terug naar huis zou moeten, dus in de laatste wedstrijd zette hij alles op alles om met een positieve noot naar huis te gaan. En dat lukte! In drie games wist hij zijn laatste wedstrijd binnen te halen en daarmee uiteindelijk vierde in zijn poule te worden. Elsa had na een wat mindere start van twee verliespartijen de knop omgezet en ook zij vond de weg naar boven. Deze opwaartse spiraal heeft ze jammer genoeg niet tot het einde weten vast te houden waardoor ze haar laatste potje verloor. Ze werd uiteindelijk derde in haar poule. Dan Max Bogaard, die zonder twijfel de meest bizarre wedstrijd van het toernooi gespeeld heeft. Regelmatig komt er een vijfde game aan te pas. Regelmatig wordt zo’n wedstrijd beslist met het minimale verschil. Maar Max en tegenstander gingen terug in de tijd, want waarom zou je tot de 11 spelen, als dat ook tot de 25 kan? Ja, 25-23 in de laatste game werd het, helaas had Max in deze stand de 23 punten behaald, waardoor hij alsnog de tegenstander moest feliciteren. In deze wedstrijd waren vier van de vijf games met twee punten verschil beslist, wat wel duidt op een spannende pot. Uiteindelijk wist Max, net als Hugo, zijn laatste pot te winnen. Na deze wedstrijd van Max zou je bijna vergeten dat het nog niet klaar is, want ook Ilse mocht aantreden vandaag. Zij het wel bij de pupillen, want er zijn te weinig meisjes pupillen. Voor Ilse bleek dat geen reden te zijn om gewoon haar eigen ding te doen en de halve finale te bereiken. Ze trok hier helaas aan het kortste eind, maar de winnares had maar liefst vijf games nodig om van Ilse te winnen.

Al met al een geslaagd toernooi: Fenna pakt de hoofdprijs, Max speelt de meest spannende wedstrijd van het toernooi en Ilse weet als enige welp de halve finale te bereiken bij een hogere leeftijdscategorie!

Foto: The Picture Art of Table Tennis – Rob de Ruiter

No Replies to "Fenna wint ranglijsttoernooi Soest!"