Gelijkspel voor dames 1 Scylla!

In de eredivisie toonde het eerste Damesteam vandaag in Veenendaal karakter tegen SKF.

Na nederlagen van Marie Depuydt tegen Carla Nouwen (1-3) en Esmee van Marwijk tegen Melanie Bierdrager knokte het team zich terug in de wedstrijd. Kim Hergelink keek tegen Brenda Vonk nog even tegen een 2-0 achterstand in games aan, maar toen ging de knop om! Kim pakte de volgende drie games en bracht daarmee de spanning terug in de wedstrijd.

Goed voorbeeld doet goed volgen. Esmee verloor weliswaar de eerste game van Nouwen, maar dicteerde vervolgens het spel. Met overmacht pakte ze de volgende games: De wedstrijd was weer in evenwicht: 2-2!

Daarna was het de beurt aan Marie. Met afwisselend spel, en waar mogelijk ook de aanval zoekend pakte ze de eerste twee games tegen Vonk. Daarna liet ze het touw wat vieren waar Vonk uiteraard gebruik van maakte. In de beslissende vijfde game was het toch weer Mare die orde op zaken stelde: 3-2 voor Scylla!

Ook de slotwedstrijd tussen Bierdrager en Kim Hergelink ging over de volle vijf games. Ditmaal was het toch SKF die aan het langste eind trok. In een topwedstrijd met prachtige rally’s pakte Bierdrager de slotgame met 12-10 waardoor SKF in eigen huis een nederlaag bespaard bleef.

Een gelijkspel met karakter met kansen op meer dus. Het team liet zien dat het kan knokken en waar het toe in staat is.

Zoals Marie na afloop concludeerde: “We zijn tevreden met die drie punten. Jammer dat Kim het in de slotwedstrijd net niet redde, want winnen was natuurlijk helemaal mooi geweest. Maar vooraf hadden we zeker voor die drie punten getekend”.

En zo is het maar net.

Gefeliciteerd!!

 

No Replies to "Gelijkspel voor dames 1 Scylla!"