Kim Hergelink pakt punt voor Scylla

Een uitwedstrijd tegen de heersende landskampioen is altijd lastig. Dat gold zaterdag ook voor Dames 1 bij hun bezoek aan Dozy Den Helder. Binnen een half uur keek het team tegen een 2-0 achterstand aan na vlotte overwinningen van Ana Gogorita op Kim Hergelink en Yun Zhang op Esmee van Marwijk.

Scylla kwam echter gaandeweg meer in de wedstrijd. Marie Depuydt pakte een game van Yoeke Gunsing, maar kreeg te weinig vat op de service om de partij in winst om te zetten.

Na de pauze ging het verder bergopwaarts voor Scylla. Esmee maakte het kopvrouw Gogorita – toch een van de beste speelsters van de eredivisie – zelfs bijzonder moeilijk. Bij een 2-1 achterstand in games was ze dicht bij een beslissende vijfde game, maar met 12-10 wist Gogorita dit nog net te voorkomen.

Het verdiende punt voor Scylla kwam van Kim Hergelink. Scherp, met een harde backhand en een goede forehandspin pakte ze na verlies van de eerste game de winst op Gunsing. Even leek het er op dat Scylla door zou pakken, maar in een spannende wedstrijd bleef Zhang nog net Marie met 3-2 (12-10 in de beslissende game) de baas.

De 5-1 overwinning leverde Den Helder de koppositie in de eredivisie op. Scylla moet nog even genoegen nemen met een zesde plek.

No Replies to "Kim Hergelink pakt punt voor Scylla"