Scylla 1 wereldkampioen!

Tenminste, DUO-team 1 van Scylla is kampioen geworden in de eerste klasse. Maar in hun eigen wereldje zijn ze toch maar mooi wereldkampioen.

Het was nog aardig billenknijpen voor Ryan, Jacques en Thomas. De voorlaatste wedstrijd tegen de directe concurrent Taverzo had de beslissing al kunnen brengen, maar ‘BoemBoem’ Jacques bezweek onder de druk en veranderde in een nerveuze schim van zichzelf, die we het beste met ‘PfftPfft’ Jacques kunnen aanduiden. Dankzij het dubbel en een topwedstrijd van spinmeester Ryan bleef de schade echter beperkt tot 2-3 en hield Scylla 1 de regie in handen.

Roerstaafjesmishandeling
Op vrijdag de 13e moest het gebeuren, in Wateringen: bij 3-2 winst was de titel een feit. BoemBoem speelde weer, want hij wilde dolgraag goedmaken wat PfftPfft had laten liggen. Thomas had er wegens omstandigheden een tijdje uit gelegen en deed daarom ook de laatste wedstrijd niet mee. Hij moest als coach en spirituele gids aan de kant zitten en van de zenuwen een plastic roerstaafje in kleine stukjes kauwen.

Sterke opstelling
Tegenstander Salamanders had echter voor een sterke opstelling gezorgd, want bij 5-0 winst konden zij óók nog kampioen worden, op onderling resultaat. Ja, men kon de afgekloven nagels met regelmaat op de bezweetdruppelde vloer horen vallen. Ryan haalde in de eerste wedstrijd echter direct die druk van de ketel door netjes van een sterke tegenstander te winnen: 1-0. Gelukkig maar, want Jacques had nog een beetje de ziel van PfftPfft in zich en ging in de tweede pot onkarakteristiek timide ten onder: 1-1.

Een lieve lust
In de dubbel werd er door beide heren echter weer geboemd en gespind dat het een lieve lust was: 2-1. In zijn tweede wedstrijd ging Jacques daar gewoon mee door: twee games lang werd de tegenstander genadeloos gezoefd. Daarna mocht PfftPfft opeens weer spelen, zodat de derde game verloren ging. Gelukkig herpakte Jacques zich enigszins en haalde hij met de nodige moeite de vierde game met 13-11 binnen. Met de 3-1 voorsprong kon de titel Scylla 1 niet meer ontgaan.

Ryan wist zich niet meer op te laden voor de laatste wedstrijd, en waarschijnlijk werd hij afgeleid door het dweilorkest en al die rondvliegende champagnekurken, maar het was dan ook een wedstrijd om des keizers baard. Scylla 1 mag eindelijk op het kampioensdienblad! Broeva! Haro!

En het bleef nog lang onrustig in Wateringen

Thomas Gerkrath

No Replies to "Scylla 1 wereldkampioen!"