Scylla laat Scyedam ontsnappen

In het Scylla Tafeltenniscentrum stond vandaag een kraker op het programma: In de play-downs van de eredivisie streden Scylla en Scyedam voor een plek in de eredivisie. Na de winst van Scyedam afgelopen week in Schiedam moest Scylla in eigen huis winnen om een beslissingswedstrijd af te dwingen.

De wedstrijd begon goed voor Scylla. Gerard Bakker jr. zette Scylla op voorsprong door met 12-10 de vijfde en beslissende game van Nermin Smajic te winnen. De partij kwam uiteindelijk door een foutservice van Smajic ten einde.

De partij erop leek Scylla door te stoten. Olivier Altenburg pakte de eerste twee games en stond met 10-8 in de derde op matchpunt tegen Thomas Baart. Deze wist de partij alsnog knap om te draaien. De vijfde en beslissende game eindigde net als de eerste partij met een foutservice. Ditmaal in het voordeel van Scyedam.

Merijn de Bruin wist daarna – alweer in 5 games – Emanuel Martins Ferreira te verschalken, zodat Scylla nog maar 1 punt nodig had….

Dat punt kwam er echter niet. Na de winst van Thomas Baart op Gerard Bakker versloeg was het Smajic die het winnende punt binnensloeg. In een thriller versloeg hij Olivier Altenburg met 12-10 in de beslissende vijfde game.

Een knappe prestatie van Scyedam (gefeliciteerd!), maar een bittere pil voor Scylla, dat nu aan de bak zal moeten tegen Westa of Hercules. Na twee wedstrijden staat het tussen die teams gelijk zodat een derde duel daar de beslissing moet brengen. Wordt vervolgd dus!

No Replies to "Scylla laat Scyedam ontsnappen"