Topmiddag Scyllameiden bij TOGB.

De meiden van Scylla 6 beleefden afgelopen zaterdag 14 april een topmiddag op bezoek bij TOGB 6 in Berkel en Rodenrijs. Dit had niet alleen te maken met de allereerste overwinning van deze competitie, maar ook met de zeer sportieve en gastvrije tegenstander! In een kolkende TOGB-zaal (hun op het hoogste jeugdniveau spelende eerste jeugdteam speelde ook thuis) wisten de jonge Van Marwijkdames (Fenna was vandaag afwezig) met liefst 3-7 te winnen!
Omdat we er alleen al een half uur over deden om Leiden uit te komen, waren de meiden van Scylla 6 pas vlak voor enen (het aanvangstijdstip) in de zaal. Er was dus nauwelijks nog tijd om in te spelen. Het grote voordeel daarvan was dat er nog amper energie was verspeeld en het leek wel alsof dit een positieve invloed had. Ik heb jarenlang gevoetbald en toen riep ik het al: een lange warming-up is zonde van de energie …
Amy, Ilse en Lisa waren allemaal vanaf hun eerste partij al zeer scherp en lieten alle drie hun beste spel zien. Voor de zussen Ilse en Lisa was dit ruim voldoende om gelijk een 0-2 voorsprong op het scorebord te zetten. Amy had de pech dat ze in haar eerste wedstrijd gelijk tegen hun beste speelster Ilse van Es aan moest treden. Ze gaf goed partij, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven.
Toen volgde de dubbel. Daarvan hadden de meiden er nog geen één gewonnen en mede daarom was er vooraf weinig vertrouwen in een goede afloop. Maar jawel: het ”wonder van Berkel” geschiedde. Ilse en Lisa speelden een schitterende dubbel met prachtige slagenwisselingen. Het resultaat was een dik verdiende overwinning!
De 1-3 voorsprong gaf het zelfvertrouwen een behoorlijke boost. Het was smullen geblazen. Lisa won ook haar tweede partij makkelijk en wat Amy in haar tweede partij liet zien, kon zelfs haar vader bijna niet geloven. De ene smash was nog harder dan de ander en ze waren ook bijna allemaal raak. Amy won daardoor dus ook overtuigend. Toen was de stand al 1-5.
Het niveau van de Scyllameiden bleef in de overige partijen zeer hoog. Het was voor Ilse en Lisa nog net niet genoeg om van de zeer sterke Berkelse Ilse te winnen (al kwam Lisa nog heel dichtbij), maar alle overige partijen gingen wel mee in de tas naar Leiden.
Door deze eerste overwinning was de stemming al opperbest. Die werd nog beter toen we door de tegenstanders in de drukbezochte kantine werden uitgenodigd voor een gratis drankje, patatje en frikandel terwijl de bittergarnituur ook al gratis rond ging. Ook de ouders (Arina en Hans) mochten meegenieten en dat lieten ze zich natuurlijk geen twee keer zeggen. Nadat de buikjes (en buiken) vol waren, gingen de meiden van beide teams nog even naar buiten om gezamenlijk op het luchtkussen te springen. Sport verbroedert c.q. verzustert!
Al met al was het een topmiddag voor de meiden van Scylla 6 die we nog even afsloten in de Rooseveltstraat bij de M voor een welverdiend toetje. We hopen dit team van TOGB volgend seizoen weer te mogen ontmoeten en dat heeft niets met de uitslag te maken.

Hans van Marwijk

No Replies to "Topmiddag Scyllameiden bij TOGB."