SCYLLA TREKT EREDIVISIETEAM (HEREN 1) TERUG

Het was een moeilijke beslissing, maar na een jarenlange aanwezigheid in de eredivisie hebben we besloten om het heren eredivisieteam terug te trekken. Aanleiding was onder meer het gegeven dat een aantal spelers heeft besloten te stoppen op het hoogste niveau. Kim Vermaas en Olivier Altenburg zetten een punt achter hun carrière.

Kim neemt hiermee ook afscheid van het internationale podium; zij wil zich naast haar maatschappelijke carrière ook ontwikkelen in het trainerschap. Hiermee werd de basis voor een eredivisieteam te smal, wat ook voor Gerard Bakker jr. aanleiding was om een stapje terug te doen.

Scylla had er uiteraard voor kunnen kiezen om – zoals zoveel andere eredivisieverenigingen – voor haar wedstrijden enkel spelers van buiten in te vliegen. Wie ons beter kent weet echter dat dat geen optie is.

We staan bekend als opleidingsclub die voornamelijk met eigen kweek de top wil bereiken, en we willen ook in de toekomst die positieve rol voor het tafeltennis vervullen. Bij de heren senioren zal Scylla blijven uitkomen in de eerste divisie, met eigen spelers. We beschikken bovendien over enkele veelbelovende jonge spelers, waarvan we in de toekomst veel mogen verwachten.

Het damesteam van Scylla zal wel in de eredivisie blijven. Het team – Esmee van Marwijk, Marie Depuydt, Isabelle Tegelaar en Kim Hergelink – blijft intact, en wordt zelfs uitgebreid met Maaike van de Pavoordt.

Scylla zal dus op het hoogste niveau actief blijven, maar naar verwachting tegelijkertijd meer ruimte scheppen om terug te keren naar de basis: het opleiden. Door ons weer meer te richten op de opleiding van nieuwe talenten kunnen we hopelijk op korte termijn weer op eigen kracht terug te keren.

De beslissing betekent helaas ook dat we afscheid moeten nemen van Kazeem. Als onze trainer en kopman van het eerste team heeft hij een grote bijdrage gehad in de successen van de afgelopen jaren en de goede ontwikkeling bij de jeugdspelers. Ook afgelopen seizoen deden we in de eredivisie mee voor de prijzen. Plaatsing voor de play-offs was zo goed al binnen, en wie weet hoe ver we waren gekomen als de competitie niet stopgezet was!

Ook bedanken we uiteraard Jasper Merckx voor zijn bijdrage. Hij gaat spelen in België, bij Sokah Hoboken, en zal zich ook meer richten op zijn maatschappelijke carrière. We wensen hem uiteraard veel succes!

En gelukkig… nog maar een paar weken, dan mogen we allemaal weer spelen op Scylla. Hopelijk zien we elkaar daar!

No Replies to "SCYLLA TREKT EREDIVISIETEAM (HEREN 1) TERUG"