Sterke start voor eredivisieteams Scylla!

De eredivisieteams van Scylla zijn het nieuwe seizoen sterk gestart. In het Scylla Tafeltenniscentrum zag het thuispubliek twee mooie wedstrijden.

Heren 1 maakte meteen duidelijk dat ze dit jaar wederom tot de kanshebbers voor de play-offs gerekend moeten worden. Tegenstander Salamanders werd met 4-2 verslagen.

Jasper Merckx debuteerde sterk en maakte een uitstekende indruk. Met fris en aanvallend spel overklaste hij meteen zijn eerste pot de Deen Carsten Egeholt (11-6, 11-3, 3-11, 11-3). Ook in zijn tweede partij liet Jasper zien dat dat hij een goede versterking is van het team. Casper ter Lüün wist echter nog net een tweede overwinning voor Jasper te voorkomen.

Wie ook indruk maakte was Kazeem Nasiru. Hij gaf zowel Ter Lüün (3-1) als Bastien Dupont (3-0) weinig kans en liet meteen zien dathet met zijn vorm wel goed zit. Het vierde punt voor Scylla werd binnen gehaald door Gerard Bakker Jr.. De eerste games tegen Egeholt gingen nog gelijk op (14-12 en 12-14, maar daarna was Gerard toch duidelijk de betere (11-7, 11-7).

Ook Dames 1 was dik tevreden. Het 3-3 gelijkspel tegen Heerlen – de landskampioen van afgelopen seizoen – gaf de krachtsverhoudingen goed weer. En dat was een hele goede prestatie van Scylla. De Limburgse club is door het vertrek van Elena Timina wel zwakker dan afgelopen jaar maar is toch ook dit jaar een van de kanshebbers voor de titel.

Voor Scylla bleef Esmee van Marwijk knap ongeslagen tegen Rachel Gerarts (3-1) en Vicky Schijven (3-1). Het derde Scylla-punt werd binnengehaald door Kim Hergelink. Zij won in vijf games van Schijven (en de laatste game met 11-4). Ook tegen de Russische Tatiana Garnova speelde Kim een sterke partij. Dat ze het moest afleggen tegen de speelster die vorig jaar maar één partij in de eredivisie verloor was uiteraard geen schande. De Russische was ook te sterk voor Marie Depuydt die dit weekend niet tot winst kwam.

De opening van het seizoen was dus erg goed. Als de voortekenen niet bedriegen kan Scylla zich dit jaar zich zowel bij de mannen als de vrouwen mengen in de strijd voor de play-offs!

(met weer dank aan Wim de Leeuw voor de foto’s!)

No Replies to "Sterke start voor eredivisieteams Scylla!"