Taverzo te sterk voor Scylla in eerste wedstrijd play-offs

Heren 1 heeft in de eerste wedstrijd van de halve finale van de play-offs niet voor een sensatie kunnen zorgen.

Taverzo speelde met drie sterke buitenlandse spelers Padasak Tanviriyavechakul (Thailand), Jakub Folwarski (Polen), David McBeath (Engeland) en was daarmee  een maatje te groot. Het werd een 0-3 nederlaag voor Scylla.

Toch zat Kazeem Nasiru in de openingswedstrijd tegen Tanviriyavechakul dicht bij een overwinning. In de eerste game kwam hij snel op een flinke achterstand. Bij een stand van 1-8 kwam hij echter terug om de game zelfs met 14-12 te pakken. Een huzarenstukje!

Het was de opmaat voor een partij op zeer hoog niveau. Tanviriyavechakul is gezegend met een flitsende forehand EN backhand. Met de pressie en aanvalskracht van Kazeem resulteerde dat in een topduel waarbij de spelers elkaar weinig toegaven. Tanviriyavechakul pakte de tweede game (7-11), maar Kazeem sloeg gelijk terug (11-9). De laatste games kreeg Tanviriyavechakul meer vat op het spel van Kazeem, en pakte daarmee het eerste punt voor Taverzo.

Kim Vermaas speelde vervolgens een knappe partij tegen Folwarski. Een lastig te bespelen speler, die verdedigend spel afwisselt met woeste aanvallen, en soms een fluwelen passeerslag. Kim deed wat ze moest doen: ze varieerde, viel aan, maar uiteindelijk moest ze toch haar meerdere erkennen. In de slotwedstrijd kwam Gerard Bakker in actie. Hij speelde in de plaats van de geblesseerde Olivier Altenburg. Bakker speelde goed, maar zijn tegenstander Mcbeath maakte weinig fouten, en bleek net wat vaster.

Wil je de partijen nog eens bekijken? Dat kan. Ga dan naar: https://www.youtube.com/watch…

De return zal gespeeld worden in Zoetermeer, op 28 april. En dan begint het gewoon weer met 0-0!
Zet die dus maar alvast in je agenda!!

Kim Vermaas zal overigens ondertussen uitkomen op het WK in Budapest. We houden jullie op de hoogte!

No Replies to "Taverzo te sterk voor Scylla in eerste wedstrijd play-offs"