Eredivisieteams klaar voor play-offs / play-downs

Alle wedstrijden van de reguliere competitie zijn nu gespeeld. Dat betekent dus dat Nederland zich opmaakt voor de play-offs en de play-downs van de eredivisie. De eredivisieteams van Scylla wisten voor dit weekend al waar ze aan toe zijn; het herenteam zal deelnemen aan de play-offs en het damesteam aan de play-downs.

Heren 1 had zich vorig weekend al gevoegd bij de beste vier van de eredivisie en mag dus in de play-offs een gooi doen naar het Nederlands Kampioenschap.

Met deze zekerheid besloot Scylla om Olivier Altenburg en Kim Vermaas zondag rust te gunnen. Begrijpelijk aangezien Olivier herstellende is van een schouderblessure, en Kim zich voorbereidt op haar deelname aan het WK in Budapest (21-28 april).

Scylla zou Scylla niet zijn wanneer het de gelegenheid niet zou benutten om talent uit de eigen opleiding te testen op eredivisieniveau. Michiel van Dijk, speler van het tweede herenteam en “eigen kweek”, reisde daarom met Kazeem Nasiru en Gerard Bakker Jr. af naar Hattem voor de wedstrijd tegen de nummer twee van de competitie, Smash’70.

Met Viktor Brodd in de gelederen maakt Smash ’70 dit jaar een goede kans op het kampioenshap. De Zweed steekt in de eredivisie met kop en schouders boven de rest uit en wint zijn partijen moeiteloos. Ook dit weekend kwam hij niet in de problemen tegen Kazeem en Michiel.

Kazeem en Gerard wonnen op hun beurt met duidelijke cijfers (3-0) van respectievelijk Martijn de Vries en Collin Rengers. Tegen dezelfde Rengers was Michiel dicht bij een overwinning. In een spannende partij met mooie rally’s aan beide kanten kwam hij zelfs met 2-1 in games voor. Daarna was het toch Rengers die de partij naar zich toe trok en ook de beslissende vijfde game pakte. In de slotpartij moest Gerard zich gewonnen geven tegen De Vries.

De 4-2 overwinning voor Smash ’70 bracht geen verandering in de ranglijst. Smash ’70 bleef dus tweede en Scylla vierde. Dat betekent dat Scylla de play-offs zondag 14 april in het Scylla Tafeltenniscentrum zal beginnen met een thuiswedstrijd tegen koploper Taverzo (aanvang 14.00 uur).

Het Damesteam van Scylla reisde zondag af naar Heerlen. Op de 5-1 nederlaag viel weinig af te dingen. Heerlen is van plan dit jaar een gooi naar de titel te doen, en met Elena Timina en Tatiana Garnova moet dit mogelijk zijn.

Timina sloot met haar overwinningen op Marie Depuydt en Kim Hergelink de reguliere competitie ongeslagen af. Ook Garnova bleef dit weekend ongeslagen tegen Esmee van Marwijk en Marie. Esmee zorgde wel voor het tegenpunt door een solide 3-0 overwinning op Rachel Gerarts.

Dames 1 zal nu in de play-downs zaterdag 13 april uitkomen tegen Vriendenschaar (in Gouda; aanvang 18.00 uur); het team waarvan men in de reguliere competitie al tweemaal wist te winnen.

Zet maar alvast in je agenda dat je komende zondag (vanaf 14.00) in het Scylla Tafeltenniscentrum bent om Heren 1 aan te moedigen. En zaterdag ben je natuurlijk van harte welkom in Gouda!

Dames 1 speelt overigens zondag 14 april thuis voor de return tegen Vriendenschaar; tegelijk met Heren 1 dus!

Ja ja, het gaat er nu om spannen! We houden je op de hoogte!

No Replies to "Eredivisieteams klaar voor play-offs / play-downs"