Dames 1 verliest met 2-4 van Nederlands kampioen Den Helder.

Het eerste damesteam van Scylla leed zaterdag 23-3  in de eredivisie een kleine thuisnederlaag tegen de heersend kampioen Den Helder.

Den Helder kwam door overwinningen van Ana Gogorita en Zhang (tegen Isabelle Tegelaar en Marie Depuydt snel op een 0-2 voorsprong. Daarna bracht Esmee van Marwijk Scylla weer terug in de wedstrijd door een vlotte (3-0) overwinning op Dobrila Jorguseska.

Het patroon herhaalde zich na de pauze. Zhang en Gogorita wonnen wederom hun partijen, ditmaal van respectievelijk Isabelle en Esmee. De slotwedstrijd ging weer naar Scylla. Marie won – net als Esmee eerder deed – zonder gameverlies van Jorguseska.

Een 2-4 nederlaag tegen de nummer één van de eredivisie is natuurlijk niet slecht. Maar helaas… Concurrent Westa won dit weekend met 6-0 (van Vriendenschaar).

Daarmee is plaatsing voor de play-offs eigenlijk alleen nog maar in theorie mogelijk. Scylla heeft nu weliswaar evenveel punten als Westa, maar met een wedstrijd meer gespeeld.

Terwijl Westa volgende week tegen Avanti uitkomt (op dit moment de hekkensluiter van de eredivisie) zal Scylla aan de kant blijven. Daarna spelen beide teams nog maar één wedstrijd. Tenzij er een wondertje gebeurt moet Dames 1 zich dus gaan voorbereiden op de play-downs.

No Replies to "Dames 1 verliest met 2-4 van Nederlands kampioen Den Helder."