Scylla weer een stap dichter bij play-offs na 3-3 tegen Salamanders!

In de eredivisie tafeltennis zijn Scylla en Salamanders verwikkeld in een strijd om de vierde plek.

Een belangrijke strijd omdat de vierde plek immers plaatsing voor de play-offs betekent. De beste vier uit de eredivisie gaan over een maand onderling uitmaken wie Nederlands Kampioen wordt. De nummers 5 t/m 8 bepalen dan in de play-downs wie degradeert naar de 1e divisie.

Niet zo raar dus dat we de wedstrijd Scylla-Salamanders eerder als sleutelwedstrijd van het seizoen omschreven. De conclusie na afgelopen zondag is dat Scylla de test doorstaan heeft en nog steeds de beste kansen op plaatsing voor de play-offs heeft.

In het Scylla Tafeltenniscentrum zag het publiek een spannende wedstrijd die uiteindelijk in een 3-3 gelijkspel eindigde. Dat gaf ook wel de krachtsverhoudingen tussen beide ploegen weer.

Kazeem Nasiru opende de wedstrijd met een duidelijke overwinning op Jamshid Sedigh. De speler van Salamanders kan de bal vaak lang op tafel houden maar mist de kracht en wellicht ook wat de durf om zelf het spel te maken. Dat werd duidelijk in zijn wedstrijd tegen Kazeem maar ook in zijn wedstrijd tegen Kim Vermaas. Kim had in de eerste game nog moeite om door het nonchalant ogende spel van Sedigh heen te komen (3-11) maar trok daarna de partij naar zich toe. De 11-4 in de slotgame liet weinig onduidelijkheid toe over wie de beste was.

Olivier Altenburg speelde een knappe wedstrijd tegen Casper ter Lüün. Na de eerste games verloren te hebben kwam Olivier namelijk sterk terug. Hij dwong een vijfde game af waar het toch nog mis leek te gaan. Olivier kwam met 5-1 achter maar kwam terug. Een 3-7 achterstand boog hij om tot een 8-7 voorsprong. Daarna was het Ter Lüün die terugkwam en zelfs twee matchpunten kreeg. Het slotakkoord was echter toch weer voor Olivier: Met 12-10 pakte hij de wedstrijd.

De andere drie punten waren voor Salamanders. Grote man bij Salamanders was Roel Bogie. Hij won zowel van Kim (3-0) als van Olivier (3-1). Ter Lüün liet in zijn wedstrijd tegen Kazeem zien hoe belangrijk het is om een goede service te hebben; het werd een mooie wedstrijd die uiteindelijk met 8-11 in de beslissende game naar Salamanders ging.

Door het gelijkspel blijven de onderlinge posities onveranderd. Scylla heeft dus ook na vandaag 7 punten voorsprong op Salamanders. Dat zou met nog twee wedstrijden te gaan genoeg moeten zijn.

Het programma van Scylla is echter wel wat zwaarder. Scylla moet nog twee keer uitspelen: Tegen Smash ’70 en Taverzo (de nummer 1) Salamanders speelt nog twee keer thuis: tegen Smash ‘70 en Avanti (de nummer 6).

Kortom: Het ziet er goed uit, maar het is nog niet gedaan!

No Replies to "Scylla weer een stap dichter bij play-offs na 3-3 tegen Salamanders!"