Scylla veel te sterk voor Avanti!

In de eredivisie stond vandaag de streekderby Avanti-Scylla op het programma. Een belangrijke wedstrijd nu de competitie de tweede helft ingaat. Voor dit weekend stond Scylla twee punten voor op de ploeg uit Hazerswoude.

En dat zijn er na vandaag zes geworden!

Scylla won zeer overtuigend met 5-1, terwijl 6-0 ook niet raar zou zijn geweest.

Olivier Altenburg was vandaag ongenaakbaar en opende tegen Vincent Blom met een degelijke en duidelijke overwinning (11-5, 11—3, 11-6!). Kazeem Nasiru maakte er 2-0 van door een overwinning op Steffen Greup. Kazeem pakte de eerste twee games, maar liet daarna de teugels even vieren. In de beslissende vijfde game zette hij echter weer orde op zaken.

Vervolgens was het de beurt aan Kim Vermaas. Zij had weinig mededogen met ex-Scyllaan Simon Goessens. Ook hij moest zich zonder gamewinst gewonnen geven (11-5, 13-11, 11-9).

Na de pauze denderde Scylla door. Kazeem legde Blom nog eens op de pijnbank (11-4, 11-5 11-4), en ook Goessens kwam er tegen zijn oud-teamgenoot Olivier niet aan te pas (11-1, 11-6, 11-7).

Greup redde in de slotwedstrijd toch nog de eer voor de thuisploeg door een nipte 5-game overwinning op Kim.

Voor het altijd fanatieke thuispubliek in Hazerswoude was de uitslag uiteraard een grote deceptie. Voor Scylla was de dag echter meer dan geslaagd. Met deze overwinning neemt het team duidelijk afstand en heeft het de vierde plek in de eredivisie nog steviger in handen. Een plek in de playoffs moet dit seizoen mogelijk zijn!

Super!!!

(foto Wim de Leeuw)

No Replies to "Scylla veel te sterk voor Avanti!"