Nieuwjaarstoernooi een daverend succes!

Wat is er beter dan het jaar te beginnen met een tafeltennistoernooi? Juist, het jaar beginnen met een tafeltennistoernooi voor familie en vrienden! En dat was precies wat er vandaag op de planning stond. Er werd een dubbeltoernooi gespeeld, waarbij de combinaties onder andere bestonden uit moeder en dochter, opa met kleinzoon en ook broertjes onderling. Om 11 uur trapte toernooileider Hans van Marwijk het toernooi af, waarvoor maar liefst 28 duo’s in de startblokken stonden. Niet onbelangrijk, de sfeer was gelijk goed in de zaal, er werd wat afgelachen en onwaarschijnlijk mooie ballen geslagen. De jeugd liet trots aan de ouders zien wat ze de afgelopen tijd hebben getraind, met af en toe een: ‘kom op, pap!’. Het schema was zo dat iedereen na de poule nog een poule zou spelen, wat betekende dat iedereen op zijn minst acht wedstrijden heeft gespeeld. Eerst de lunch, perfect verzorgd door de jeugdcommissie en Regina. Met een volle buik werd er begonnen aan de tweede poule, waarbij iedereen wist dat het échte werk nu ging starten.

De tweede poule was namelijk om te bepalen wie er door mochten naar de afvalrondes. En ja, je zag toch wat meer scherpte ontstaan bij de gebrande duo’s. Een frustratie hier, een beklag over een geluksbal daar, maar op het eind toch het hardste lachen om de eigen fouten. Na een zeer kritische puntentelling door toernooiorganisator Hans, werd besloten dat ook hij door mocht naar de afvalrondes. Na de kwartfinales waren er nog vier duo’s over. Hans van Marwijk speelde met net-op-tijd-lid-geworden Jesse Pelle. Michiel van Dijk samen met broerlief Lars, die hij had overtuigd om zijn batje ergens uit de kast te toveren. De gebroeders Victor en Nicolas Petit dit de la Roche toonden aan dat er veel aanstormend talent is bij de jeugd. En tot slot Joost die na de eerste poule met zijn moeder ongeslagen bleef, vervolgens met oude bekende Wouter Damen een gooi naar de titel wilde doen. Hans en Jesse namen het op tegen de Van Dijkjes, en Victor en Nicolas mochten het opnemen tegen Joost en Wouter. Nou, één ding was duidelijk. Het was spannend. Hans bleek gewoon geen fout te kunnen maken, en Jesse wist de punten binnen te knallen. Hier bleek de zegereeks van Michiel en Lars te stoppen. Nicolas en Victor deden er alles aan om te winnen, maar de ervaring van Joost en Wouter gaf toch de doorslag. De finale, onder het toeziend oog van scheidsrechter Paul, werd er één waarbij Hans en Jesse met 2-0 aan het langste eind trokken.

Maar, om toch weer een grote cliché te gebruiken, was niet iedereen de winnaar vandaag? Persoonlijk vond ik het geweldig hoeveel mensen er waren, hoe de sfeer was en dat er ouders, broers, opa’s en vrienden opgetrommeld waren om er een enorm geslaagd toernooi van te maken. Organisatie bedankt, maar óók deelnemers bedankt! Na het toernooi vond nog de kampioenenhuldiging plaats, waarbij het duidelijk is dat Scylla op alle fronten mooie resultaten neerzet. Ik zou zeggen: kom maar op met het voorjaarsseizoen.

Joost

No Replies to "Nieuwjaarstoernooi een daverend succes!"