Zilver voor Scylla!

Scylla heeft vandaag op de “Final Four” met een verjongd team voor een sensatie gezorgd door de tweede plek voor zich op te eisen.

In Den Bosch streden de vier best geklasseerde teams van de eredivisie voor de Eredivisiecup. Geconfronteerd met de afwezigheid van Kim Vermaas en Gerard Bakker Jr. besloot Scylla van de nood een deugd te maken door twee talentvolle jonge spelers op te stellen.

Michiel van Dijk en Timo Tuithof konden zo, gesteund door kopman Kazeem Nasiru, hun krachten meten met de nationale top. De beslissing past in de strategie van Scylla om spelers uit de eigen opleiding te begeleiden richting eredivisie.

Ook ditmaal pakte de gewaagde zet goed uit. In de halve finale was Scylla te sterk voor de nummer twee van de eredivisie, Taverzo. Kazeem Nasiru won zijn beide partijen van respectievelijk Jochem de Hoop en Gabrielius Camara.

De sensatie van de dag was Michiel. Hij versloeg in een sterke partij eredivisiespeler De Hoop. De eerste game ging nog naar De Hoop (8-11) maar daarna dicteerde de aanvallende Michiel het spel (11-3, 11-7, 11-9). De overwinning was dan ook zeer verdiend. Ook Timo speelde sterk, maar Jakub Folwarski, een van de smaakmakers in de eredivisie, was begrijpelijkerwijs nog te sterk.

Scylla kon het huzarenstukje in de finale niet herhalen. DTK ’70 was – met Barry Wijers, Yannick Vostes, en Koen Hageraats – een maatje te groot en pakte met overmacht de titel zonder een partij te verliezen.

Bij Scylla overheerste na afloop de tevredenheid over de tweede plek, in de wetenschap dat het met al dit talent ook in de toekomst wel goed zit.

Gefeliciteerd!!

(foto Michiel van Dijk: Henk Hommes)

No Replies to "Zilver voor Scylla!"