DUO-competitie nadert ontknoping

Je verveelt je geen moment in de regionale DUO-competitie. Hoge pieken worden afgewisseld met diepe dalen. Nu het seizoenseinde bijna daar is, voorspelt het gecertificeerde Scylla-medium meneer Nattevinger één degradatie en twee promoties.

Scylla 1 draaide goed mee in de hoofdklasse en zat comfortabel op een derde plek in de middenmoot. Tot het noodslot toesloeg: verdedigerd Thomas blesseerde zijn nek, en direct daarop kreeg sterspeler Jacques een blessure aan zijn dochtertje. Op de competitieavond zat hij het arme meisje op de eerste hulp bij te staan terwijl haar been in het gips werd gezet.

Jong talent Yannik (foto) was zo goed om inderhaast in te vallen, maar hij en Ryan konden geen vuist maken tegen directe concurrent Papendrecht: 0-5. De wedstrijd daarop was tegen de koploper. Toen Ryan en invaller Paul beiden een spannende vijfsetter niet naar zich toe wisten te trekken, werd het wederom 0-5 en kwam het degradatiespook bulderlachend uit de kelder kruipen. Toch is er nog een kleine kans dat op 23 november het vege lijf wordt gered.

Honderdprocenters
Scylla 2 kent eveneens wisselende successen, maar dankzij de indrukwekkende 100%-score van zowel Paul als Martijn staat het team eerste. Het was even spannend, maar door een 4-1 overwinning op directe concurrent Pingwins is promotie al zo goed als veiliggesteld, aldus meneer Nattevinger, aangezien de maan momenteel in de derde fase is en de bal rond.

Scylla 3 begon als een geoliede pingpongmachine aan het seizoen, maar plotseling zat er zand in de raderen zodat het team krakend en piepend tot stilstand kwam. Zelfs geheime troef Axe werd overtroefd, waarna het kaartenhuis ineenstortte. De promotiekansen zijn geheel en al verkeken, maar het goede nieuws is: de degradatiekansen ook.

Scylla 4 blonk ook al uit in wisselvalligheid. Vaste waarde Moré kende de slechtste competitiestart van zijn Scylla-leven en begon pas in de laatste wedstrijden weer op te krabbelen. Nieuwkomer Aike speelde wél uitstekend, maar is langere tijd uitgeschakeld en kan pas volgend seizoen weer meedoen. Het team werd in de middenmoot gehouden door een herboren Luuk en competitieherintreders Ton en Gerard.

Tafeltennisvleugels
En dan Scylla 5. Het aanzien dat Milou heeft verworven door tot het bestuur toe te treden, heeft haar tafeltennisvleugels gegeven. Of misschien laten de tegenstanders zich imponeren door haar gravitas, wie weet. Samen met de ook al goed presterende Dorine is ze doorgestoomd naar de koppositie. Volgens kenners is het geheime wapen van de twee het dubbel, waarvan ze er nog maar eentje verloren hebben. En volgens meneer Nattevinger komt het kampioenschap er zeker, want Mars en Neptunus liggen in het verlengde van de Hondster, of zo (foto).

Scylla 6, ten slotte, is goed bezig, maar nét niet goed genoeg. Het team bezet de tweede plaats, maar de koploper heeft een bijna onoverbrugbare voorsprong van zeven punten opgebouwd. Desalniettemin een goede prestatie, waarbij vooral opvalt dat Erik (ook wel bekend als ‘mister Mafbal’) een aardig percentage bijeen aan het sprokkelen is.

NB: het slot van het seizoen is op 23 november, en dan spelen bijna alle teams thuis. Kom gezellig kijken en aanmoedigen, en neem er een drankje bij.

No Replies to "DUO-competitie nadert ontknoping"