Shuo Han Men en Laurens Tromer Winnaars Masters

Het mocht niet zo wezen. Kim Vermaas heeft voor het eigen Scylla-publiek de finale van de Masters niet winnend af kunnen sluiten.

De titel gaat naar Shuo Han die knap met 4-2 wist te winnen. Het was een beetje een clash van spelstijlen tussen het directe ‘rechttoe rechtaan’ spel (positief bedoeld!) van Shuo Han en het meer op spin en variatie gebaseerde spel van Kim.

De felicitaties gaan natuurlijk uit naar Shuo Han Men. Na viermaal (!) de Jeugd Masters te hebben gewonnen (van 2014-2017) heeft ze dus nu ook de Masterstitel 2018 bij de senioren. Beter kan het natuurlijk niet.

Bij de mannen ging de finale tussen Rajko Gommers en Laurens Tromer; de spelers die onderling de laatste vier jaren de Masterstitels verdeelden. Toch had het weinig gescheeld of ook bij de mannen was een Scylla-speler doorgedrongen tot de finale. Gommers had grote moeite in de halve finale met Kazeem Nasiru maar wist op het beslissende moment het hoofd toch koel te houden.

Ook in de finale speelde Gommers sterk, maar die strijd werd zondag in het voordeel van Tromer beslist. Hij had daar wel de volle 7 games voor nodig (4-3).

Gefeliciteerd!!

Met deze finale werd een mooi toernooi afgesloten. Scylla kan als organiserende vereniging – samen met de Nederlandse Tafeltennis Bond (NTTB) – tevreden terugkijken.

Dat zal zeker gebeuren, toch wordt ook al weer vooruitgekeken. Zo wordt al voorzichtig gespeculeerd over uitbreiding en opschaling van het toernooi. Gesproken wordt over het toewerken naar een meer internationale uitstraling.

Hoe die ambities ingevuld kunnen worden is nog onderwerp van verder overleg; tussen Scylla en de NTTB, maar ook met partners als Stichting Topsport Leiden.

(Foto: Rob de Ruiter)

No Replies to "Shuo Han Men en Laurens Tromer Winnaars Masters"