Scylla te sterk voor Avanti

Wedstrijden tussen Scylla en Avanti zijn altijd bijzonder. Maar Zondag was het publiek in het Scylla Tafeltenniscentrum getuige van een wel heel bijzonder treffen. In de eredivisie tafeltennis speelden zowel de mannen als de vrouwen van beide clubs tegen elkaar. En beide malen kwam Scylla als overwinnaar uit de strijd.

Bij Heren 1 werd het zelfs een afgetekende 5-1. Opmerkelijk genoeg kwam het enige verliespunt op naam van Kazeem Nasiru. Tegen de sterk spelende Simon Goessens bleef Kazeem wat onder zijn niveau. Door te lang de backhand van Goessens op te zoeken maakt hij het zijn tegenstander wat al te gemakkelijk.

In zijn partij tegen Frank Hollak was Kazeem beduidend beter bij de les. Daar was het krachtsverschil dan ook meteen overduidelijk. Ook voor Hollak, die zijn mindere niveau trachtte te maskeren met geveinsde nonchalance en het inpraten op de tegenstander. De afleidende en wat doorzichtige tactiek is inmiddels wel bekend.

Ook Kim Vermaas liet zich er niet door van de wijs brengen, hoewel Hollak zowaar een vijfde game wist af te dwingen. Deze ging echter vrij eenvoudig naar Kim (11-4). Ook tegen Vincent Blom had Kim vijf games nodig, maar daar moest ze wel tot het uiterste gaan. De beslissende game werd een thriller die met het kleinst mogelijke verschil (13-11) naar Kim ging.

Ook Olivier Altenburg bleef Zondag ongeslagen. Saillant was natuurlijk zijn overwinning op oud-teamgenoot Goessens (11-5 in de beslissende vijfde game), maar ook zijn 3-1 winst op Blom mocht er zijn. Olivier speelde niet alleen erg dwingend maar hield ook op de bepalende momenten het hoofd koel. Met de ruime overwinning deed Scylla goede zaken. Op de ranglijst staat het team nu op een gedeelde vierde plek.

Dames 1 won haar wedstrijd tegen Avanti met 4-2. Kim Hergelink en Marie Depuydt bleven beiden vrij eenvoudig ongeslagen. Isabelle Tegelaar bleef zonder winst. In de openingswedstrijd maakte Marie het nog even spannend door Christel Petiet een vijfde game toe te staan, maar met 11-5 werd die toch eenvoudig in het voordeel van Scylla beslist. Door de overwinning staat het team nu op vijfde plaats.

(Foto: Wim de Leeuw)

No Replies to "Scylla te sterk voor Avanti"