ZATERDAG 6 OKTOBER: HENK’S HEERLIJKE HUTSPOT ETEN OP SCYLLA

Met Leidens Ontzet eten natuurlijk veel Leidenaren al wat hutspot. Maar iedereen weet ook: ECHT SMULLEN wordt het pas op zaterdag 6 oktober!

Dan genieten we op Scylla weer van Henk’s Heerlijke Hutspot!

Een mooie Scylla-traditie waarbij Henk Schutte (vader van oud-lid en tegenwoordig atletiek-topper Noah Schutte) ons trakteert op zijn vermaarde hutspot met dat heerlijke malse vlees.

Vanaf ongeveer 1 uur kunnen de spelers, ouders, en bezoekende teams de pappillen testen, en nog even (na)genieten van Leidens Ontzet.

Wil je nog een stukje geschiedenis?

Op 3 oktober vieren we in Leiden dat de stad in 1574 door de watergeuzen werd bevrijd. Volgens de overlevering sloop toen een weesjongetje, Cornelis Joppensz, de stad uit en vond bij de schans Lammen een ketel met hutspot; de Spanjaarden waren vertrokken!

Nu zijn er mensen die zeggen dat het helemaal niet Cornelis Joppensz was, maar Gijsbert Cornelis Schaek. Die mensen zeggen ook nog eens dat er wat anders dan hutspot in die ketel zat. Tsja, zo kunnen we alles wel om zeep helpen. Dat soort praat laten we dus maar voor wat het is.

Wij maken bij Scylla gewoon onze eigen geschiedenis Er gaat niks boven Henk’s Heerlijke Hutspot, en daar is geen woord aan gelogen! Zorg dus dat je zaterdag mee eet!

No Replies to "ZATERDAG 6 OKTOBER: HENK’S HEERLIJKE HUTSPOT ETEN OP SCYLLA"