Scylla wint van Westa. Nu op naar de beslissingswedstrijd tegen Hilversum!

Dames 1 heeft de plek in de eredivisie tafeltennis voor komend seizoen al veilig gesteld. De vraag die iedereen nu op dit moment bezig houdt is of de mannen dit ook voor elkaar krijgen.  Om antwoord te krijgen op deze vraag trok Scylla naar Deventer om daar – op neutraal terrein – de strijd aan te gaan met het Limburgse Westa. In de reguliere competities hielden de teams elkaar in evenwicht door beiden hun thuiswedstrijd te winnen. Ditmaal stond er echter beduidend meer op het spel: rechtstreekse degradatie voor de verliezer en een vervolgwedstrijd tegen Hilversum voor de winnaar.

De wedstrijd werd een regelrechte kraker. Olivier Altenburg en Rico Alberts openden het bal met een wedstrijd waar de vonken vanaf sprongen, en die uiteindelijk in de vijfde game beslist werd. Die ging naar de sterk spelende Olivier: 1-0 voor Scylla! Westa maakte echter onmiddellijk weer gelijk. In een partij over wederom de volle vijf games pakte Nicolas Schenkel een knappe overwinning op routinier Gerard (Piet) Bakker Jr. Wat volgde was een demonstratie van pure klasse. Kim Vermaas, nog maar net terug van een succesvol WK teams, maakte korte metten met Filip Cluyts. Met 11-5, 11-6 en nogmaals 11-5 zette ze Scylla weer op voorsprong.

En weer knokte Westa zich terug in de wedstrijd. Rino Alberts bracht zonder gameverlies tegen Piet de stand weer in evenwicht. Verder liet Scylla het echter niet komen. Het was Olivier die het verlossende punt op het scorebord bracht. Vier games had hij tegen Schenkel nodig maar toen was het zover: Met 11-6 pakte hij de laatste game. Voor de Limburgers was het een hard gelag. Na 20 jaar in de eredivisie vertoefd te hebben keert de ploeg terug naar de eerste divisie.

Scylla staat nu nog één uitdaging te wachten. Op 19 mei treft de Leidenaren de nummer twee van de eerste divisie, Hilversum. Met onder andere oud-eredivisiespelers Patrick Oeij en Cosmin Stan een sterke ploeg die zeker niet onderschat mag worden. De beslissingswedstrijd zal wederom op neutraal terrein gespeeld worden; ditmaal bij De Treffers uit Roelofarendsveen. De winnaar wacht de felbegeerde plek in de eredivisie; de verliezer de eerste divisie. Supporters van beide ploegen zullen massaal naar Roelofarendsveen afreizen voor deze ontknoping die ongetwijfeld weer bol zal staan van de spanning. Dat wil je niet missen!  Verdere informatie zullen we deze week plaatsen op onze site en natuurlijk of Facebook.

No Replies to "Scylla wint van Westa. Nu op naar de beslissingswedstrijd tegen Hilversum!"