Regionale teams doen goede zaken

Het voorjaarsseizoen van de regionale competitie is helemaal gespeeld. En het was een goed seizoen voor Scylla. Alle teams handhaven zich, en één team is kampioen.

In de reguliere competitie was het veelkoppige monster Scylla 4 betrouwbaar als altijd. Het team, met Paul en Remco als kernspelers, eindigde met 55 punten op een nette derde plek in de tweede klasse. Opvallend feitje: jeugdspeler Yannik viel in tegen Docos, het team dat overtuigend kampioen is geworden, en wist daarbij een van zijn partijen te winnen. Veelbelovend, noemen we dat.

In de DUO-competitie deed Scylla ook al goede zaken. U heeft natuurlijk al gehoord van het glorieuze kampioenschap van Scylla 1 (wellicht via de spandoeken of de radio-interviews): Ryan, Thomas en Jacques gaan naar de hoofdklasse!

Voor de rest was het zogezegd ‘business as usual’. Wander, Wim en Richard van Scylla 2 zakten na een flitsstart wat in, maar kwamen uit op een mooie derde plek. En lokale bookmakers laten weten dat er nu al volop gewed wordt op promotie volgend seizoen.

Joris en het gedoofde vuur
Bij Scylla 3 was het spannender. Bij Joris doofde halverwege het seizoen het heilige tafeltennisvuur, wat zijn prestaties niet ten goede kwam. De mannen moesten daardoor nog ietwat oppassen in de laatste wedstrijd, maar die werd probleemloos gewonnen. Dankzij de twee keer winst van Moré, maar ook dankzij Luuk, die schijnbaar alleen wint als het écht moet en dus eveneens een potje pakte (pas zijn tweede van het seizoen).

Maar hoe zit het nu met Joris, hoor ik u verzuchten? In de niet-geautoriseerde versie van zijn persverklaring stelt hij: “Zonder vuur kan ik niet vlammen. Ik ga een jaar in retraite, misschien iets met Thaise massage en over me heen laten lopen, of mantra’s zingen in een boeddhistisch klooster. Als ik weer begin te verlangen naar kleine witte ballen, kom ik terug.” We kijken naar hem uit.

Gaat het te vlug, dan gas terug
Scylla 4 dan. Milou en Dorine is al veel lof toegezwaaid, en de twee hebben zich dan ook na hun promotie prima staande gehouden, waarbij ze een tijd lang zelfs eerste dreigden te worden. Dat ging iets te vlug, dus namen zij wat gas terug, om op een mooie derde plaats te eindigen.

Scylla 5 was na de degradatie promotiekandidaat, maar wist nét niet genoeg punten bij elkaar te sprokkelen om meteen weer naar de zesde klasse terug te stuiteren. De nummers een en twee hadden beide 23 punten. Erik, Joaquim, Wim S. en Sylvia kwamen uit op 22. Het goede nieuws: volgend seizoen zijn ze wederom titelkandidaat!

No Replies to "Regionale teams doen goede zaken"