Regionale teams voeren de spanning op!

Op competitieavonden is het momenteel een feest van afgebeten nagels, trilhandjes en zweetoksels. Alle teams zijn goed bezig, maar de verschillen zijn klein en de zenuwen zijn groot.

In de DUO-competitie staan Ryan, Thomas en Jacques van Scylla 1 één punt achter koploper Taverzo, maar hebben een wedstrijd minder gespeeld. Wacht even, las u daar ‘Jacques’? Jawel, BoemBoem Jacques heeft zijn officiële herintrede gemaakt in de competitie. In de Scylla-zaal, waar hij door juichende pingpongfanaten op liefdesverklaringen en champagne werd onthaald? Neen, op een eenzame donderdag in een Haags schoolsportzaaltje. Als we hem nooit meer zien, weet u hoe het komt.

Het Scylla 2 van Wim, Wander en Richard begon goed in de derde klasse, maar is wat ingezakt en moet gaan opletten: de twee teams die onder hen staan, volgen op slechts één punt. “Ik kan ook niet eens even een weekje op een tropisch eiland gaan liggen hè”, brieste een teamlid dat anoniem wenste te blijven (Wim). Kijktip: op 20 maart speelt Scylla 2 thuis de kraker tegen het hoger geplaatste Taverzo.

Gedicht

Scylla 3 heeft zich op de vierde plek genesteld met evenveel punten als de nummer vijf, maar met nog een wedstrijd in de hand. Op 16 maart spelen de mannen tegen die directe concurrent, Play Fair: een mooie overwinning zou het seizoen al bijna veilig kunnen stellen. En volgens het gedicht van Moré moet dat kunnen: “We hebben vaak een trage start, maar daarna gaat het hard.”

Scylla 4 blijft ondertussen bewondering en ontzag afdwingen en de nodige mensenmassa’s op de been brengen. De nog maar net gepromoveerde Milou en Dorine stijgen boven zichzelf uit en bezetten inmiddels de tweede plaats in de zesde klasse, op slechts drie punten van de nummer één. Op naar de vijfde! Broeva! Haro!

Scylla 5 heeft zijn draai gevonden en gaat inmiddels aan kop. De verschillen zijn echter heel klein: de nummer twee heeft maar één punt minder verzameld en de nummer drie volgt op twee punten, maar heeft nog een wedstrijd tegoed. Ook hier geldt: meer spanning dan het stopcontact!

Walvis in de badkuip

Het enige reguliere Scylla-team is weer de walvis in de badkuip van de tweede klasse: dat krijg je er met geen tien paarden uit. Scylla 4, aangevoerd door überstrateeg Paul, heeft na een mooie overwinning op Rijnsoever de tweede plek veroverd en is dan ook verre verwijderd van alle degradatiegevaar. En van alle promotiegevaar, want koploper Docos is al schier over de horizon verdwenen. Voorlopig blijft Scylla 4 dus lekker in de tweede klasse badderen.

En het beste nieuws: op 16 en 23 maart 2018 kunt u bijna al deze teams live bewonderen, de toegang is gratis, en er zijn allerhande versnaperingen, van koude rakkers tot hete ballen. Kom erbij en maak de barman blij!

No Replies to "Regionale teams voeren de spanning op!"