Heren 1 Scylla verliest.

Om kans te houden op plaatsing voor de play-offs van de had Scyllazaterdag voor een stunt moeten zorgen tegen Smash ‘70. Alleen een ruime overwinning had de hoop nog levend kunnen houden Die stunt kwam er niet, zodat Heren 1 zich op kan gaan maken voor de strijd om handhaving.

In Hattem stond de wedstrijd voor tegenstander Smash ‘70 in het teken van het eredivisie-afscheid van Boris de Vries. De routinier neemt afscheid van het hoogste niveau en legt zich meer toe op zijn rol als trainer.

Het was zijn broer Martijn de Vries die het bal opende met winst op Merijn de Bruin. Gerard Bakker Jr. maakte vervolgens duidelijk dat hij niet van plan was om zonder slag of stoot mee te werken aan het afscheidsfeestje van Boris de Vries. In een spannende wedstrijd maakte hij de stand weer gelijk met 11-9 winst in de beslissende vijfde game.

Ook Kim Vermaas maakte er een vijfsetter van tegen Gerben Last; ditmaal viel het kwartje de kant van Smash op.

Na de pauze bouwde Smash de voorsprong uit door winst van Martijn de Vries op Gerard. Merijn bracht de spanning terug door op zijn beurt te winnen van Last. Daarmee moest de beslissing komen in de slotpartij.

Kim pakte knap de eerste twee games tegen Boris de Vries. Deze zette echter nog een keer alles op alles, en wist met een laatste krachtinspanning de partij toch nog uit het vuur te slepen. De laatste game werd een ware thriller die uiteindelijk met 13-11 naar de afscheid nemende Boris ging.

Het was het startsein voor een mooi feestje in Hattem; voor Scylla was het na de 4-2 nederlaag tijd om weer af te reizen naar Leiden en zich voor te bereiden op de play-downs. Zo gaan die dingen soms.

No Replies to "Heren 1 Scylla verliest."