Veelbelovende start van de Scylla-jeugd

Op zaterdag 14 september stond voor onze jeugdteams de eerste ronde op het programma van de najaarscompetitie 2024. De start was veelbelovend en prachtig tegelijk: vijf zeges, vier gelijke spelen en geen enkele nederlaag!

Titanenstrijd leidt tot succes voor Scylla 1

Uitslagen eerste ronde jeugd.

Scylla 1 mocht bij het debuut in landelijk C naar Wateringen voor een bezoek aan, op basis van de teamrating, kampioenskandidaat Salamanders. Het werd een schitterende wedstrijd die in totaal meer dan 5 uur duurde met uiteindelijk een sensationele 3-7 overwinning op het scorebord. Ivar en Yannick wisten individueel zelfs ongeslagen te blijven (de dubbel samen ging wel verloren). Sam knokte zich in het openingsduel knap naar een 2-3 zege. Het bleek zeker niet de laatste vijfsetter. Dat waren er in totaal maar liefst vijf en die werden allemaal door Scylla gewonnen: Sam dus 1, Ivar en Yannick allebei 2. In de enige partij die Ivar in vieren won, leverde de derde game een krankzinnig 25-23 verlies op. De krachtsverschillen waren dus bijzonder klein en de uitslag had ook zo maar 5-5 kunnen zijn omdat de tweede wedstrijd van Ivar (14-16 in de vijfde) en Yannick (10-12 in de vijfde) heel close waren. Maar een heerlijk begin natuurlijk met deze bonuspunten!

Vijf keer pech tegen ATTC
Scylla 2 debuteerde in de hoofdklasse met een 5-5 gelijkspel tegen ATTC 1. Scylla was op voorhand licht favoriet, maar de Alphenaren legden een sterke partij op de mat (lees: tafel) en knokten voor ieder punt. Waar Scylla 1 alle 5 vijfsetters won, moest Scylla 2 zich helaas 5 keer in vijven gewonnen geven. Oftewel: een overwinning had er zeker in gezeten. Dean (overgekomen van Twenty-one Up) was in zijn allereerste officiële wedstrijd voor Scylla gelijk ‘man of the match’ met drie individuele zeges. Leon deed met twee zeges ook een stevige duit in het tafeltenniszakje. Pepijn (overgekomen van Play Fair) had bij zijn debuut voor Scylla wel heel veel pech. Hij verloor drie keer in vijven, maar toonde wel gelijk aan een aanwinst te zijn en gaat zeker de komende wedstrijden zijn punten wel pakken.

Scylla 3 solliciteert naar favorietenrol
Bij Scylla 3 debuteerde Daniël in de eerste klasse en dat had niet mooier gekund: drie zeges in het enkelspel en ook de dubbel met Chengxi werd gewonnen. Die laatste bleef ook knap ongeslagen. Alleen Ties moest helaas één keertje zijn tegenstander feliciteren. De allerlaatste pot werd nipt met 2-3 verloren. Ik weet dat het nog heel vroeg in het seizoen is, maar in deze poule lijken Scylla 3 (9-1 winst) en Alexandria ’66 2 (8-2) de te kloppen teams. Combat 1 won echter ook de eerste wedstrijd (met 6-4) en onze jongens reizen aanstaande zaterdag naar Bleiswijk om de koppositie te verdedigen.

Eerlijk delen voor Scylla 4
Scylla 4 deelde thuis de punten met het Noordwijkse TOV. Jagger was hier in topvorm. Hij had een groot aandeel in de puntendeling en bleef ongeslagen. Ook de dubbel samen met Michele werd namelijk gewonnen. ‘Under my thumb’ hebben we in de kantine echter niet gehoord zaterdag, want daar waren de hele dag heerlijke klassiekers uit de 80’s te horen. Michele won het vijfde punt door de openingspartij nipt in vijven te pakken. Net als Mees (die helaas nog geen punten wist te pakken) verloor Michele ook een keer in vijven. Al met al een terechte 5-5.

Scylla 5 blijft stijgen
Scylla 5 is ook weer een klasse omhoog gegaan. Het was dus even afwachten hoe de eerste wedstrijd zou verlopen, maar De Treffers 1 moest met een 8-2 nederlaag terug naar Roelofarendsveen. Kopvrouw Noa nam haar team maar weer eens bij de hand. Ze bleef ongeslagen. Ook de damesdubbel samen met Marleen werd na een spannende strijd gewonnen. Marleen en Janoah wisten allebei twee enkelspelen te winnen. De boys van De Treffers werden zeker niet weggeslagen want maar liefst 10 games werden met het allerkleinste verschil door Scylla gewonnen (met o.a. 15-13, 16-14 en 17-15).

Scylla 6 gelooft niet in papier
Het verhaal wordt wellicht wat saai, maar ook Scylla 6 speelt dit seizoen weer een klasse hoger. Op papier leek het bezoekende De Sprint 1 sterker, maar ook zij keerden terug naar huis (Brielle) met een nederlaag (6-4). Lucas was niet af te stoppen en won al zijn wedstrijden. Tom verloor de openingspartij nog nipt in vijven, maar herstelde zich knap in de andere twee enkelpartijen. Die won Tom verdiend terwijl zijn zus Sophie op hetzelfde moment de show stal achter de bar als uitmuntend assistente van Yannik. Chenghou (broertje van Chengxi uit Scylla 3) luisterde zijn debuut bij Scylla op met een zege.

Debutanten sterk uit de startblokken
Bij Scylla 7 waren er twee debutanten te bewonderen die dus voor de allereerste keer competitie speelden. Loek deed dat op sensationele wijze door gelijk al twee wedstrijden te winnen en in zijn tweede wedstrijd moest hij daarvoor eerst twee matchpoints tegen wegwerken (13-11 in de vijfde). Thije heeft pas een paar trainingen achter de rug, maar ook hij wist al een wedstrijd te winnen. De enige ‘routinier’ Ekin had eveneens een keer de maximale vijf games nodig in de spannendste thuiswedstrijd van de dag: 9-11, 14-16, 11-9, 11-9 en 13-11. Bij tegenstander De Treffers 3 viel Julia Bouwmeester in. Zij had nog nooit een wedstrijd gespeeld, verloor logischerwijs drie keer maar stal wel de harten van het voltallige publiek met haar sprankelende optreden.

Combinatieteams: hand in hand, kameraden
We sluiten af met onze twee ‘combinatieteams’. Dit seizoen hebben we voor het eerst een samenwerking met TTV Amsterdam, niet toevallig de club waar onze toptrainster Yana Timina ook de jeugdtrainingen verzorgt. Om Ilse de kans te geven om op het hoogste jeugdniveau verdere stappen in haar ontwikkeling te kunnen maken, speelt zij nu in Amsterdam/Scylla 1 (landelijk A). Elsa, Finn en Mathijs komen namens Scylla uit voor Amsterdam/Scylla 2 (landelijk B).
Beide teams moesten voor hun eerste wedstrijd op bezoek bij het sterke Hilversum. Team 1 kwam na bijna 5 uur uit op 5-5, team 2 na ruim 5 uur op 4-6 winst. Ilse wist op het hoogste jeugdniveau knap al een wedstrijd te winnen (13-15 in de vijfde na drie matchpoints tegen) en ook de damesdubbel samen met Sofja werd gewonnen (zeer overtuigend). Sofja pakte ook nog twee individuele zeges en Kang één (beide spelers zijn van Amsterdam).

Spannende wedstrijd van de dag
Verreweg de spannendste wedstrijd van de dag kwam echter op naam van Hilversum 2 en Amsterdam/Scylla 2. Maar liefst 7 van de 10 wedstrijden gingen in vijven (waarvan 5 in ‘ons’ voordeel). Finn was in bloedvorm en won al zijn wedstrijden waaronder ook de dubbel met Elsa. Die won zelf een enkelspel, net als Isaac (van Amsterdam). Aanstaande zaterdag 21 september spelen beide combinatieteams om 12.00 uur thuis in Leiden (er worden drie thuiswedstrijden in Leiden gespeeld en twee in Amsterdam). Ook Scylla 1 speelt dan thuis. Dus er valt dan zeker weer veel te genieten in onze prachtige Scylla-hal met jeugdwedstrijden op topniveau in zowel landelijk A, B als C!

Hans van Marwijk

No Replies to "Veelbelovende start van de Scylla-jeugd"