Eredivisieteams Scylla winnen wederom overtuigend!

In een volgepakt Scylla Tafeltenniscentrum zetten Heren 1 en Dames 1 zaterdag de goede lijn van het vorige weekend voort. Waar Dames 1 net als vorige week met 4-2 won, pakte Heren 1 zelfs de volle 6 punten.

Na een klein slippertje vorige week liet kopman Kazeem Nasiru deze week weer duidelijk zijn klasse zien. Met twee 3-0 overwinningen tegen Jurgen Pastoors en Jelle Bosman zette hij de toon voor de overwinning. Ook international Kim Vermaas won haar beide partijen zeer knap met een afgetekende 3-0 van Herm Aalders en Pastoors.

Olivier Altenburg volgde het voorbeeld van zijn teamgenoten en pakte de winst tegen Bosman en Aalders. Alleen tegen de laatste leek het door een vijfde game nog spannend te worden. Daarin liet Olivier echter zien wie de winst verdiende door met duidelijke cijfers (11-3) te winnen. Na de goede resultaten van de laatste twee weken staan de heren stevig op de vierde plaats met slechts drie punten achterstand op koploper Smash ’70.

Voor Dames 1, dat momenteel de vijfde plek bezet, zijn goede resultaten nodig om bij de eerste vier teams te eindigen. De beste vier teams zullen met elkaar in het voorjaar om de landstitel strijden. Winnen tegen Vriendenschaar, de nummer laatste uit de competitie, is daarvoor noodzakelijk.

Esmee van Marwijk gaf het goede voorbeeld door twee keer duidelijk met 3-0 te winnen van Elle Cillessen en Romy Gielings. Ook Kim Hergelink won haar twee partijen. Zij pakte de winst tegen Cillessen en Marion van Leeuwen. Isabelle Tegelaar kwam in haar wedstrijden tegen Van Leeuwen en Cillessen net tekort. Op 3 november mag het team op bezoek bij de sterke nummer 1 Dozy Den Helder.

Ook Heren 2 en 3 speelden zaterdag een thuiswedstrijd. Voor Heren 2 is het zaak om een aantal goede resultaten neer te zetten na een mindere eerste seizoenshelft. Het team dat momenteel vijfde staat, speelt om bij de eerste drie plekken te komen. Een gelijkspel tegen De Veluwe zorgde voor gemengde gevoelens. Een terechte uitslag gezien het verloop van de wedstrijd, maar het doet weinig voor een betere positie in het klassement. Joost van Santen en Thomas Bénit wonnen beide 2 wedstrijden en Joey Boekkooi voegde daar het vijfde punt aan toe.

Heren 3 leed een vervelende 7-3 nederlaag, mede door ziekte van Marie Depuydt die genoodzaakt was op te geven na haar eerste partij. Yannick Marchand die dit seizoen bij de senioren debuteert, moet nog wennen aan het niveau en verloor zijn drie partijen. Timo Tuithof redde zijn team door netjes driemaal de winst te pakken. Ondanks de nederlaag staat het team nog wel op de eerste plek, maar deelt deze met Pecos en Alexandria ’66.

Foto’s: Wim de Leeuw
Verslag: Thomas Bénit

No Replies to "Eredivisieteams Scylla winnen wederom overtuigend!"