Heren 2 Scylla op kampioenskoers

Het heeft er alle schijn van dat Scylla volgend jaar niet alleen twee teams in de eredivisie (Heren 1 en Dames 1) heeft maar ook nog eens een team in de eerste divisie.

Heren 2 heeft namelijk nu al zicht op het kampioenschap. Het team ontving zaterdag de nummer 3, Smash. Het werd een ruime 9-1 overwinning voor Scylla, bij wie alleen Thomas Bénit een wedstrijd verloor. Joost van Santen (foto) en Martin van Rijn bleven ongeslagen, terwijl Michiel van Dijk inviel bij Heren 1.

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden was er wel degelijk volop spanning. Vier wedstrijden gingen over de volle 5 games, waarvan drie in de beslissende game met 2 punten verschil beslist werden (in alle gevallen in het voordeel van Scylla).

Door de ruime overwinning heeft het team, met nog slechts 3 wedstrijden te gaan, een comfortabele 10 punten voorsprong op VTV (waarbij de onderlinge wedstrijd al eerder met 7-3 gewonnen werd door Scylla). Volgende week treffen beide teams elkaar bij VTV.

Scylla 3 verloor helaas zaterdag met 9-1 van koploper HBC waarbij het punt voor Scylla gescoord werd door Timo Tuithof; Robbert van Dijk en Ilan Meijer kwamen ditmaal niet tot winst. Het team heeft echter nog alles in eigen hand. Wanneer volgende week een goede uitslag wordt neergezet tegen concurrent Victoria ’55 (vorige keer werd met 6-4 gewonnen) moet het team in staat zijn zich te handhaven in de derde divisie.

No Replies to "Heren 2 Scylla op kampioenskoers"