Nipte nederlaag Scylla 6

Het is de meiden van Scylla 6 helaas nog niet gelukt om een wedstrijd te winnen in de vierde klasse. Afgelopen zaterdag 17 maart bleek ook de vijfde tegenstander te sterk. De nummer 3 van de ranglijst Taverzo 8 moest echter wel alle zeilen bijzetten voor de 4-6 overwinning.

Amy, Fenna, Ilse en Lisa haalden in de najaarscompetitie 2017 een knappe gedeelde derde plaats in de pupillen A. Dat was toen nog samen met Seppe en Emma, maar zij spelen inmiddels in Scylla 5 (in een andere vierde klasse). Het vertrouwen in Scylla 6 was bij de trainers dusdanig groot dat besloten werd om de jonge dames en Seppe nu twee klassen hoger in te delen. En dat is voor de meiden beslist nog even wennen.

De eerste wedstrijd ging gelijk met 10-0 verloren bij VVV (de bittergarnituur smaakte desondanks prima). Geen schande, want de ploeg uit Leidschendam staat halverwege aan kop. Er had echter beslist meer ingezeten. Een week later volgde de uitwedstrijd bij de huidige nummer twee Smash. Lisa boekte daar 2 knappe overwinningen, maar meer dan een 8-2 nederlaag zat er helaas niet in.

Daarna volgde drie thuiswedstrijden waarin duidelijk werd dat Amy, Fenna, Ilse en Lisa al aardig hadden geleerd van de eerste twee forse nederlagen. Het was nog niet genoeg voor een overwinning, maar TOV (4-6), TOGB (3-7) en dus ook Taverzo (4-6) hadden hun handen meer dan vol.

Tegen TOV waren het Ilse (2), Fenna en Lisa die de 4 punten binnen sloegen. Amy was tegen TOGB in topvorm met 2 punten (Ilse 1) en tegen Taverzo nam Lisa het voortouw met 2 zeges (Amy en Ilse allebei 1). Opvallend is dat alle dubbels tot nog toe verloren gingen. Tijd voor dubbeltrainingen zou ik zeggen …

Het zal voor de meiden van Scylla 6 een lastig verhaal worden om van de laatste plaats af te komen. De tegenstanders zijn gemiddeld allemaal een jaar of drie, vier ouder en tafeltennissen allemaal al beduidend langer. Het plezier lijdt er gelukkig helemaal niet onder, want dat spat er nog steeds van af. En de stijgende lijn is ingezet. Het zou echt knap zijn als ”we” straks toch ergens een gelijkspel of zelfs kleine overwinning kunnen pakken.

No Replies to "Nipte nederlaag Scylla 6"