Zware tegenstand in tweede ronde jeugdteams

Op zaterdag 21 september stond voor onze jeugdteams de tweede ronde op het programma van de najaarscompetitie 2024. Na de eerste ronde waren alle negen teams nog ongeslagen, maar daarvan zijn er nu nog vier over. Oftewel: de nederlagen waren helaas deze ronde in de meerderheid.

Uitslagen tweede ronde jeugd.

We beginnen deze keer met onze ‘held van de dag’ Tom. Hij speelt normaal in Scylla 6. Vanwege de afwezigheid van Marleen en Janoah had Scylla 5 echter een invaller nodig. Tom keek even in het programma van zijn eigen team: 13.30 uur in Hendrik-Ido-Ambacht. Scylla 5 speelde om 10 uur al in Rotterdam. Omdat met de topografische kennis van Tom niets mis is en hij graag Scylla 5 wilde helpen, was de keuze van Tom snel gemaakt. Oftewel: hij speelde ‘gewoon’ in beide teams! Dat Tom bij Scylla 5 nog geen wedstrijd wist te winnen, was volkomen logisch. Hij wist heel knap wel twee games te pakken. In zijn eigen team, met al drie wedstrijden en twee autoritten achter de rug, knalde Tom toch mooi nog ‘eventjes’ naar één individuele zege en winst in de dubbel (samen met Lucas). De enige verloren partij van Tom in Scylla 6 (Serve 71 had maar twee spelers) was met 11-7 in de vijfde na een zeer spannende partij.

Lucas was weer ‘man of the match’ bij Scylla 6 door net als vorige week alles te winnen. Chenghou pakte ook weer mooi een puntje mee. Met dank aan de 3 punten cadeau van de tegenstander (man te weinig) was de terugrit vanuit HIA met een 2-8 winst heerlijk voor Scylla 6. Vanuit Rotterdam terug was voor Scylla 5 beduidend minder leuk. Niet alleen omdat Tom niet meer in de auto zat, maar daar was de score precies andersom: 8-2 voor Alexandria ’66 4. Noa wist gelukkig wel de twee Rotterdamse meiden te verslaan, maar de enige jongen was met 11-8 in de vijfde net te sterk. Lars pakte wel een paar games, maar helaas nog geen wedstrijd.

Net te veel van het goede
Door naar Scylla 7. Op bezoek bij Taverzo 7 werd het na de 5-5 van vorige week opnieuw een razend spannende partij. 1-0 achter, 1-2 voor, 2-2, 2-3 voor, 4-3 achter, 4-4 maar helaas waren de laatste twee wedstrijden net te veel van het goede: 6-4. Loek pakte net als vorige week twee zeges (de eerste met 13-15 en 9-11 in de vierde en vijfde game), wat heel knap is natuurlijk in zijn allereerste competitieseizoen. Datzelfde geldt voor Thije die ook weer een pot won (in vijven). Ekin zorgde voor het vierde punt.

Verkeerde vijfsetters A’dam/Scylla 1
De combinatieteams Amsterdam/Scylla dan. Die speelden voor de allereerste keer thuis in Leiden, maar dat ging helaas nog niet met successen gepaard. A/S 1 speelde maar liefst vijf uur lang. Dat kwam grotendeels door de vele vijfsetters: dat waren er zeven, waarvan er vijf verloren gingen. De uiteindelijke 2-8 voor TIOS ’51 1 had dus ook zo maar een gelijkspel kunnen zijn. Vooral de nederlagen van Ilse (9-11 in de vijfde) en Kang (11-13 in de vijfde) tegen Amy Schöen waren erg zuur. Ilse maakte meer punten dan Amy, maar niet de belangrijkste. Kang kreeg zelfs een matchpoint, maar kon die helaas niet verzilveren. Kang zorgde wel voor een grote stunt door de op papier sterkste Tilburger Quinlan Buijs met 3-2 te kloppen. Sofja zorgde voor het andere punt, natuurlijk ook weer in vijven.

Nipt verlies A/S 2
A/S 2 speelde in een geheel Leidse formatie met Elsa, Finn en Mathijs. Bij tegenstanders De Treffers uit Arnhem was Marco Skwira ongenaakbaar met zijn (zeker voor de jeugd) zeldzame penhoudergreep. Onze Scyllanen hadden daar geen antwoord op, al kwam Finn tegen hem wel akelig dicht in de buurt van een zege (9-11 in de vijfde) wat daarmee ook een 5-5 eindstand had betekend. Al won Finn ook met 12-10 in de vijfde dus dat had ook net zo goed andersom kunnen zijn. Mathijs won twee enkelspelen plus de dubbel samen met Finn. Elsa pakte wel twee games, maar helaas geen hele partij.

Scylla 1 ietwat onfortuinlijk
De derde en laatste wedstrijd thuis was die van Scylla 1 tegen SVO 2 uit De Meern. Ook hier kwam er uiteindelijk een 4-6 nederlaag op het bord. Ivar was het dichtste bij de 5-5, maar hij verloor de openingspartij helaas heel nipt met 10-12 in de vijfde van de uitstekend spelende Loek van Wijk. Zijn andere twee enkelspelen wist Ivar overtuigend te winnen. Amy fleurde haar debuut op landelijk niveau op met een sterke 3-0 zege in haar eerste wedstrijd. Tegen de twee beste tegenstanders wist Amy toch mooi nog een game te winnen. Sam sleepte in zijn laatste wedstrijd het vierde punt binnen.

Scylla 2 doet goede zaken
Scylla 2 ging op bezoek bij Taverzo 3 en keerde huiswaarts met een prachtige 3-7 zege. Leon nam zijn ploeg bij de hand met drie overwinningen in het enkelspel en ook de dubbel samen met Pepijn werd gewonnen. Pepijn zelf had ook een heerlijke dag. Hij pakte zijn eerste punten in de Hoofdklasse en deed dat gelijk met een drieklapper (inclusief de dubbel). Ché maakte zijn debuut op dit niveau en wist ook al gelijk een wedstrijd te winnen. In zijn eerste wedstrijd kwam Ché maar net tekort (8-11, 10-12, 11-9, 11-8, 11-8).

Scylla 3 houdt de nul
Last but sure not least Scylla 3. Die noteerden de ‘klapper van de dag’ door uit bij Combat de volle buit binnen te slaan: 0-10. Alleen de dubbel ging in vijven dus op de grote zege was niets af te dingen. Beslissend in de dubbel was de tweede game. Daniël en Ties wonnen die met 16-18 terwijl de eerste en derde game verloren gingen. De dubbel had dus ook zo maar 3-0 voor de Bleiswijkers kunnen zijn. In de enkelspelen waren Chengxi, Daniël en Ties oppermachtig. Slechts drie games werden er in totaal verloren. Scylla 3 is momenteel de trotse koploper. Aanstaande zaterdag 28 september is gelijk een goede test hoe de krachtsverhoudingen in deze poule zijn. Dan komt namelijk de huidige nummer 2 Alexandria ’66 2 op bezoek in Leiden.

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Zware tegenstand in tweede ronde jeugdteams"