Dames Scylla kansloos bij ijzersterk SKF

De ene week is de andere week niet. Waar de dames van Scylla vorige week hun seizoen startten met een fraaie 6-1 thuiszege op Westa, kreeg de Leidse ploeg uit bij het ijzersterke SKF nu zelf alle hoeken van de tafel te zien en pakte het in totaal maar vijf games. In Veenendaal werd het voor Scylla een kansloze maximale nederlaag: 7-0.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de nederlaag wel conform verwachting was. SKF trad aan in de sterkste opstelling. Met Melanie Bierdrager, Carla Nouwen en Xijin Zheng betekent dit: drie speelsters die bij de dames in de top 15 van de NTTB-ranglijst staan. Bij Scylla is Esmee van Marwijk op plek 17 de hoogst geklasseerde speelster.

Esmee in de buurt
Esmee liet in de ongelijke krachtmeting inderdaad ook zien het dichtst in de buurt te zitten van de Veenendaalse dames. Tegen Bierdrager won Esmee nog wel de openingsgame met 8-11, maar daarna bleek ‘Mel’ in iedere game simpelweg net iets beter (11-8, 11-9 en 12-10). Na de pauze leek Esmee tegen het grote SKF-talent Zheng in de eerste game tafeltennisles te krijgen (11-4), maar daarna werd het ook hier weer iedere game heel spannend (9-11, 11-9 en 11-9). Het spel van Esmee was eigenlijk beter dan vorige week, maar tegen een topploeg als SKF nog niet voldoende voor winst.

Maatje te groot
Marie Depuydt speelde namens Scylla haar eerste wedstrijd van het seizoen en kwam er in de openingspartij tegen Zheng nauwelijks aan te pas (3-0). Tegen de zeer ervaren Nouwen pakte Marie wel knap nog de derde game. Fang Ning Chen Chen speelde voorlopig haar laatste wedstrijd voor Scylla. Zij is verhuisd naar Madrid en zal wellicht later dit seizoen nog één keer in actie komen. Fang Ning was niet helemaal fit. Anders was ze echter waarschijnlijk ook niet opgewassen geweest tegen Bierdrager en Nouwen, al wist ze tegen allebei nog wel een game te pakken. Fang Ning liet de dubbel over aan Esmee en Marie, maar daarin was SKF ook een maatje te groot (3-0).

Vierde plek
Ondanks de kansloze nederlaag zet Scylla nog steeds in op de vierde plek van de Eredivisie. Dat zou automatisch plaatsing voor de play-offs betekenen, maar ook directe handhaving. SKF zou in de huidige vorm en samenstelling wellicht zelfs in staat kunnen zijn om de hegemonie van Den Helder en VTV te doorbreken. Als de ploeg uit Veenendaal de huidige koppositie weet vast te houden, krijgt SKF in de halve finale van de play-offs de nummer vier van de Eredivisie op bezoek. Dan is de finale al binnen handbereik en daarin heeft SKF dan zeker kansen.

Bonuspunten
De Leidse dames zijn realistisch over hun eigen kansen. In de wedstrijden tegen Den Helder, SKF en VTV is ieder punt meegenomen voor Scylla. Tegen de top drie zijn eigenlijk alleen bonuspunten te verdienen. De punten die er ‘’echt’’ toe doen, zijn te winnen in de wedstrijden tegen de andere kanshebbers voor plek vier Belcrum, Hilversum, Trias en Westa. De punten in deze onderlinge duels tellen dubbel.

Op zondag 29 september reist Scylla af naar Breda voor het treffen met Belcrum. Bij de jonge Brabantse ploeg is ex-Scyllaan Marlotte Staps (overgekomen van SKF) de sterke routinier, dus dat gaat zeker niet gemakkelijk worden. In Noord-Brabant hebben de Leidse dames echter wel de mogelijkheid om gelijk de nare smaak weg te spoelen van de zware nederlaag bij SKF.

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Dames Scylla kansloos bij ijzersterk SKF"