Eerste seizoensoverwinning dames Scylla

De dames van Scylla hebben de eerste overwinning van dit seizoen te pakken. In de thuiswedstrijd van 17 oktober tegen Vriendenschaar werd het 5-2.

Esmee beet het spits af tegen Elle Cillessen, de op papier sterkste Goudse. Die speelde echter pas weer haar eerste wedstrijd na drie maanden zwangerschapsverlof waardoor Esmee een redelijk eenvoudige 3-0 zege kon bijschrijven. Marie tekende vervolgens voor het tweede punt van Scylla door Ilse van den Berg gedecideerd met 3-0 terug te wijzen. In de derde partij van de dag kwam een sterk spelende Isabelle in iedere game net tekort tegen Marion van Leeuwen.

Kedengkedeng
Na de pauze denderde de Esmee-trein in een razend tempo langs Van den Berg waardoor Esmee voorlopig haar ongeslagen status in de Eredivisie dit seizoen behoudt. Daarna brak de spannendste partij van de dag aan. Isabelle wist bijna te stunten tegen Elle Cillessen, haalde zelfs meer punten dan haar tegenstandster (48 tegen 40) maar moest na 9-11 in de vijfde game zich helaas toch gewonnen geven. Marie zorgde vervolgens voor de 4-2 voorsprong door een verdiende zege op Van Leeuwen. Marie mocht vervolgens samen met Esmee gelijk door met de dubbel en die werd zeer overtuigend binnengehaald. De Goudse dames kregen alle hoeken van de tafel te zien. Het krachtsverschil was groot en een kansloze 3-0 nederlaag voor Vriendenschaar was het logische gevolg.

Na drie op zes met maar twee
Door de 5-2 winst staat Scylla na drie wedstrijden op de zesde plaats in de Eredivisie met maar twee punten achterstand op de derde plek. De komende drie wedstrijden (uit bij Westa, thuis tegen de ongenaakbare koploper Den Helder en uit bij SKF) zullen gaan uitwijzen hoe de krachtsverhoudingen dit seizoen liggen in de dames Eredivisie.

No Replies to "Eerste seizoensoverwinning dames Scylla"