Wie waren de eerste winnaars van de Masters?

Volgende week gaan we in het Scylla Tafeltenniscentrum uitvinden wie de nieuwe winnaars van de Nationale Tafeltennis Masters worden.

De Tafeltennis Masters hebben een lange traditie. De eerste keer dat het toernooi werd gehouden was al in 1938. Vlak voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog dus!

Het toernooi heette toen nog de NTTB Cup en werd – hoe kan het ook anders – gewonnen door Cor du Buy!

Cor du Buy was in die tijd met afstand de beste speler van Nederland. Eigenlijk begon het een beetje met de NTTB cup want hij was toen nog maar 17 jaar. In totaal werd Cor du Buy 9 keer Nederlands Kampioen in het enkel.

De NTTB cup won hij maar liefst 15 keer! De laatste keer won hij het toernooi in 1955. Daarna stopte hij ook als speler.

Het eerste toernooi van de NTTB Cup voor vrouwen werd ‘pas’ in 1943 gehouden en werd gewonnen door Dini Bakkenes. Zij werd gedurende de oorlogsjaren ook nog eens tweemaal Nederlands Kampioen. Van Dini Bakkenes hebben we helaas geen foto kunnen achterhalen.

De lange historie maakt het natuurlijk extra bijzonder voor de topspelers om zich in het rijtje te voegen.

Wie worden de nieuwe winnaars? Kom kijken en maak het mee! De finales bij de senioren zijn op zondag 28 oktober!

PLAATS: Het Scylla Tafeltenniscentrum
ADRES: Voorschoterweg 6F (naast Zwembad de Vliet)

Vrijdag 26 oktober: Jeugdmasters (start 11.00 uur)
Zaterdag 27 oktober: Senioren Masters (start 11.00 uur)
Zondag 28 oktober: Finaledag Senioren Masters (start 10.00 uur)

No Replies to "Wie waren de eerste winnaars van de Masters?"